UPDATE

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα μέρη στην Ευρώπη για να οδηγείς


JTeam

13 Αυγούστου 2024

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα μέρη στην Ευρώπη για να οδηγείς
Pexels/ Anastasia Shuraeva
Ποιες είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους;

Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το κάνεις roadtrip στην Ευρώπη. Εξάλλου, πλέον, το να νοικιάσεις αυτοκίνητο είναι πιο εύκολο από ποτέ. Και έτσι, χωρίς να περιορίζεσαι και χωρίς να έχεις καθόλου άγχος, μπορείς να εξερευνήσεις μικρές και μεγαλύτερες πόλεις, να ανακαλύψεις μέρη στην Ευρώπη που (ίσως) δεν θα μπορούσες να προσεγγίσεις διαφορετικά και να δημιουργήσεις ανεξίτηλες εμπειρίες.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι άφθονη προσοχή. Ναι, δεν διάβασες κάτι πρωτότυπο εδώ, απλώς καλό είναι να ξέρεις πως μερικά από τα κορυφαία μέρη στην Ευρώπη για διακοπές είναι και τα πιο θανατηφόρα για οδήγηση, σύμφωνα με όσα τονίζει νέα έρευνα. Αναλύοντας τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), ο ιστότοπος Vignette e-vignette στην Ελβετία, εντόπισε τις χώρες με τους περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Jenny.Gr
Pexels/ Anastasia Shuraeva

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη;

Με 79% περισσότερους οδικούς θανάτους το 2023 από τον μέσο όρο της ΕΕ, η Βουλγαρία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη για οδήγηση, σύμφωνα με τη μελέτη. Η χώρα, κατέγραψε πέρυσι 526 θανάτους από τροχαία ατυχήματα, σχεδόν 82 ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Στη δεύτερη θέση, δηλαδή η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη, βρέθηκε η Ρουμανία, στην οποία σημειώθηκαν 1.545 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα το 2023 - που αντιστοιχούν σε 81 ανά εκατομμύριο κατοίκους. Πρόκειται για 78% περισσότερους οδικούς θανάτους πέρυσι από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση, η Σερβία και η Λετονία είχαν και οι δύο 66% περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία συγκαταλέγονται, επίσης, στις 10 πιο επικίνδυνες χώρες για την οδήγηση. Η Κροατία ήρθε στην πέμπτη θέση με 56% περισσότερους θανάτους από το μέσο όρο, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία με 32% και την Ελλάδα με 31%. Η Ιταλία ήρθε στην ένατη θέση με συνολικά 3.094 θανάτους από τροχαία ατυχήματα το 2023 - ή περίπου 54 ανά εκατομμύριο κατοίκους.