UPDATE

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου


JTeam

25 Αυγούστου 2024

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου
Freepik
Εσύ το είχες σκεφτεί;

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, είτε εντός είτε εκτός της χώρας τους. Όλοι αυτοί έχουμε ένα κοινό: Μένουμε σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο σπίτι. Καθώς σχεδιάζεις ένα ταξίδι, είναι δεδομένο πως ένα τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να «κλείσεις» ένα δωμάτιο για τη διαμονή σου. Κάποιοι επιλέγουν ξενοδοχεία, άλλοι σπίτια κι άλλοι μικρά δωμάτια.

Κι ενώ η προσμονή των διακοπών μας προσφέρει πάντοτε μεγάλη χαρά, ένα από τα πράγματα με τα οποία μια μεγάλη μερίδα του κόσμου δυσανασχετεί είναι το φτιάξιμο της βαλίτσας. Ακόμα κι αν η απόδραση είναι η μικρή, πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα να γεμίζουμε την αποσκευή μας με πράγματα. Στην περίπτωση, δε, που μείνουμε σε ξενοδοχείο κάποια από αυτά θα υπάρχουν ήδη εκεί.

Jenny.Gr
Freepik

Τι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς σε ένα ξενοδοχείο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένα πράγμα, βέβαια, το οποίο καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε στα ξενοδοχεία όπου διαμένουμε. Και αυτό δεν είναι άλλο από το σαμπουάν. Πρόκειται για ένα είδος υγιεινής που άλλες φορές βρίσκεται σε ατομική συσκευασία μιας χρήσης κι άλλες φορές μέσα σε dispenser, που γεμίζει ξανά και ξανά.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Στην πρώτη, είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε τα συστατικά που περιέχει το σαμπουάν, καθώς αν έχουμε κάποια ευαισθησία ή αλλεργία θα μπορούσε να μας επηρεάσει. Από την άλλη, στη δεύτερη, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποίησαν όσοι ήρθαν πριν και θα χρησιμοποιήσουν και όσοι θα έρθουν μετά.

Πολλοί ήταν οι κομμωτές που ισχυρίστηκαν ότι τα σαμπουάν που υπάρχουν στα ξενοδοχεία είναι εξαιρετικά σκληρά για την τρίχα μας, με αποτέλεσμα να την επιβαρύνουν. Επίσης, να τονίσουμε ότι σε πολλά ξενοδοχεία τα στοιχεία που δίνονται για το εκάστοτε σαμπουάν δεν είναι επαρκή, συνεπώς δεν γνωρίζουμε τα ακριβή συστατικά του.

Οι ειδικοί υποστήριξαν πως δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ προϊόντα που είναι εκτεθειμένα ή φαίνονται ανοιχτά. Παράλληλα, αν δεν είχαν επαρκείς πληροφορίες για τα συστατικά του προϊόντος που υπάρχει στην ατομική συσκευασία, επίσης δεν θα το χρησιμοποιούσαν. Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να μην εμπιστευόμαστε εκτεθειμένα προϊόντα, αλλά να προτιμάμε τα travel size, αρκεί να γνωρίζουμε τη σύσταση.