UPDATE

Η χώρα στην Ευρώπη που ξεχειλίζει από τουρίστες. Δεν είναι η Ιταλία, ούτε η Ισπανία


JTeam

24 Σεπτεμβρίου 2024

Η χώρα στην Ευρώπη που ξεχειλίζει από τουρίστες. Δεν είναι η Ιταλία, ούτε η Ισπανία
Unsplash/ Jacek Dylag
Τι δείχνει έρευνα

Εάν έχεις πάει Ιταλία ή Ισπανία, ξέρεις ότι όλον τον χρόνο - ακόμα και off season, θα βρεις πολλούς, παρά πολλούς τουρίστες. Λίγο η κουζίνα, λίγο ο καιρός, λίγο η γλώσσα, αυτές οι χώρες έχουν πάντα τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Πλέον, όμως, μίαα ακόμα χώρα φαίνεται πως μπαίνει στο προσκήνιο, καταλαμβάνοντας την πρωτιά σε ό,τι σχετίζεται στην τουριστική κίνηση.

Η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο – εδώ «νικήτρια» είναι η Γαλλία, η οποία είχε περισσότερους από 100 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023. Ωστόσο, σε αυτήν τη χώρα, ο υπερ-τουρισμός είναι θέμα αναλογίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της Money Transfers, η χώρα στην Ευρώπη με τον περισσότερο τουρισμό είναι η Αυστρία. Με βάση τα δεδομένα, διαπιστώθηκε ότι για κάθε Αυστριακό κάτοικο αντιστοιχούν 3,6 τουρίστες - περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Και φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, οι περισσότεροι τουρίστες την επισκέπτονται για την όμορφη πρωτεύουσά της, τη Βιέννη.

Jenny.Gr
Unsplash/Leyre

Πού να πας στην Αυστρία, εκτός από τη Βιέννη

Εάν θέλεις να κανονίσεις ένα ταξίδι στην Αυστρία, σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πως υπάρχουν σίγουρα τρόποι να απολαύσεις τις διακοπές σου, μακριά από το χάος. Αντί να κατευθυνθείς μόνο προς Βιέννη ή Χάλστατ, μπορείς να επιλέξεις άλλες πανέμορφες μικρές πόλεις της περιοχής, όπως το ορεινό χωριό Altaussee ή τη χαλαρωτική πόλη Bad Ischl.

Jenny.Gr
Unsplash

Ενώ η Βιέννη είναι εμβληματική, μπορείς επίσης να επισκεφτείς το δεύτερο κρυφό στολίδι της Αυστρίας, το Γκρατς. Αυτή η πόλη 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γνωστή ως πρωτεύουσα της απόλαυσης, έχει μια πλούσια, συναρπαστική ιστορία.