UPDATE

6 παιδικές παραστάσεις γεμάτες μουσική και σπουδαία μηνύματα


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2024

6 παιδικές παραστάσεις γεμάτες μουσική και σπουδαία μηνύματα
Χρήστος Συμεωνίδης
Αν ψάχνεις παιδικές παραστάσεις για να δουν τα παιδιά σου, τότε ρίξε μια ματιά στις ακόλουθες

Αν είσαι γονιός και αναζητάς μία ψυχαγωγική έξοδο για το παιδί σου, τότε δεν υπάρχει καλύτερη από το θέατρο. Μιας και η νέα θεατρική σεζόν ξεκινά και επίσημα τον Οκτώβριο, συγκεντρώσαμε έξι παιδικές παραστάσεις, γεμάτες μουσική και μηνύματα.

Παιδικές παραστάσεις που υμνούν την φιλία, την ελευθερία, την αγάπη, τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας, το σχολικό άγχος και το bullying.

6 παιδικές παραστάσεις για να δεις μαζί με τα παιδιά σου:

  • Τα γενέθλια της Ριρίκας

Jenny.Gr
Πάνος Νικολακόπουλος

Για δεύτερη χρονιά, το θέατρο «Μεταξουργείο» παρουσιάζει την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Τα γενέθλια της Ριρίκας», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κελαηδόνη.

Σήμερα είναι τα γενέθλια της Ριρίκας, της αρκουδίτσας. Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που θα γιορτάσει μόνη της, αφού πρόσφατα μετακόμισε σε άλλο βουνό, μακριά από την οικογένεια της, για να ζήσει μόνη της. Για να της φτιάξει η διάθεση, σκέφτηκε να κατέβει στην πόλη για να φάει το αγαπημένο της παγωτό φυστίκι από το καλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου. Η ιστορία μιλάει με απλό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας και μαθαίνει ότι όλα για τα προβλήματα υπάρχει μία λύση.

Παίζουν: Μαρία Κηλαηδόνη, Αλέξης Στενάκης, Απόστολος Τζίκας

Από τις 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00

  • Ο Αόρατος Τονίνο του Τζάνι Ροντάρι

Jenny.Gr
Δάφνη Δρακούλη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, η παιδική σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Ο Αόρατος Τονίνο». Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Μια διαδραστική παράσταση η οποία μέσα από τον απλό και διασκεδαστικό λόγο του Ροντάρι προσφέρει μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους. Μια ιστορία για την παιδική ψυχή, για τον παραγκωνισμό των ηλικιωμένων και το συναίσθημα της μοναξιάς που μπορεί να νιώθει ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία.

Παίζουν: Γιώργος Ιωσηφίδης, Άννα Ελεφάντη, Τιγκράν Αμπραμιάν, Ελένη Κονταρίνη, Λελούδα Κυριαζή

Από 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30

  • Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ

Jenny.Gr
Χρήστος Συμεωνίδης

Στην παιδική σκηνή του φιλόξενου θεάτρου Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, φιλοξενείται μια παράσταση με μαγικά εικαστικά τοπία (χρησιμοποιείται ψηφιακό σκηνικό), πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια και έναν ταλαντούχο οκταμελή θίασο ηθοποιών και μουσικών, που παίζουν και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, θα μας παρασύρει σε μια συναρπαστική ιστορία με ακαταμάχητους χαρακτήρες. Μια ιστορία που τα έχει όλα: μυστήριο, δράση, χιούμορ και ευαισθησία, φάρσες, περιπέτειες στη φύση, ανεμελιά, φιλία, ελευθερία και αγάπη. Μια ιστορία για το ταξίδι της ζωής μας από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Παίζουν: Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Καλλιτσάντση, Γιώργος Κυδωνάκης, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Ιοκάστη – Αγαύη Παπανικολάου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Βασιλική Χρυσικού

Από Κυριακή 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30

  • Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης

Jenny.Gr
Αντώνης Μπυριτζάς

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με την πολυαγαπημένη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι και με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά.

‘Ενα από τα πιο γνωστά έργα του Volker Ludwig, το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», που έχει αγαπηθεί πολύ από κοινό και κριτικούς για την ικανότητά του να αγγίζει σημαντικά κοινωνικά θέματα με τρόπο χιουμοριστικό και συγχρόνως βαθύ, αναβιώνει για άλλη μια φορά, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική θεατρική εμπειρία, γεμάτη γέλιο, συγκίνηση και κοινωνικά μηνύματα.

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 14:30

  • Είστε και φαίνεστε

Jenny.Gr
Σταύρος Αποστολόπουλος

Η Συντεχνία του Γέλιου προσκαλεί για άλλη μια φορά μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση που έχει ως επίκεντρο ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός).

Συνδυάζοντας πάντα το χιούμορ με τον κοινωνικό προβληματισμό, το έργο επιχειρεί να ανοίξει ένα σημαντικό διάλογο για τη σχολική ζωή ερευνώντας με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Μέσα από την κωμική προσέγγιση και τους ανατρεπτικούς διαλόγους, η παράσταση υπόσχεται να χαρίσει γέλιο και συγκίνηση τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους θίγοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, με τον μοναδικό τρόπο που μας έχει συνηθίσει η Συντεχνία του Γέλιου.

Ταυτόχρονα, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να συζητήσουν με τα παιδιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολικό τους περιβάλλον, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης και ενδυνάμωσης. Βασικός στόχος είναι να εξετάσουν οι μαθητές τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

Από 20 Oκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο

  • Ποιος Βάτραχος;

Jenny.Gr
Χρήστος Συμεωνίδης

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει για παιδιά έως 12 ετών τη νέα μουσική παράσταση «Ποιος βάτραχος;» σε κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική σύνθεση του Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Εμπνευσμένη από το πασίγνωστο αγαπημένο παραμύθι των αδελφών Grimm «Ο πρίγκηπας βάτραχος», η νέα, ελεύθερη αυτή διασκευή, με σύγχρονη γλώσσα και υπέροχα ζωντανά τραγούδια και χορό, επικεντρώνεται στις αληθινές αξίες που έχουν σημασία στη ζωή: την αγάπη, τη φιλία, τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας.

Με όπλο το χιούμορ και τη θεατρική μαγεία, η παράσταση επιθυμεί να θυμίσει στα παιδιά πόσο μάταιο και ανούσιο είναι να στεκόμαστε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Πόσο σημαντικό είναι να κοιτάμε βαθύτερα τους ανθρώπους γιατί όλοι και όλες έχουμε ξεχωριστά χαρίσματα και ικανότητες αλλά και πόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές που αναπόφευκτα έρχονται στη ζωή μας.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης και οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Μουστακά, Σοφία Τρικάρδου

Από 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00