UPDATE

October theory: Το TikTok, λέει ότι ο Οκτώβριος είναι ο νέος Ιανουάριος. Αλλά γιατί;


JTeam

4 Οκτωβρίου 2024

Οκτώβριος-θεωρία-tiktok
Unsplash
Εάν ο Οκτώβριος δεν είναι ο μήνας σου, μην ακολουθήσεις αυτό το trend

Είναι ο Οκτώβριος η δεύτερη Πρωτοχρονιά; Έτσι φαίνεται σύμφωνα με το TikTok. Μπορεί μέχρι τώρα να έβαζες νέους στόχους τον Ιανουάριο – άντε και τον Σεπτέμβριο, αλλά οι χρήστες στο αγαπημένο μας TikTok θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη. Η «θεωρία του Οκτωβρίου» (October theory), βρίσκεται παντού και σου λέει πως αυτός ο μήνας είναι ο κατάλληλος για να θέσεις τα new year’s resolutions σου. Εν ολίγοις, εάν ο Οκτώβριος δεν είναι ο μήνας σου, μην ακολουθήσεις αυτό το trend.

Η βασική ουσία της «θεωρίας του Οκτωβρίου» είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πως η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και δεν έχουν ασχοληθεί με τις αποφάσεις τους και τους στόχους τους για την Πρωτοχρονιά. Έτσι, αποφασίζουν ότι η αλλαγή της σεζόν θα πρέπει επίσης να φέρει και μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους. Αυτοβελτίωση, αυτοβελτίωση, αυτοβελτίωση. Για άλλους, η συγκεκριμένη θεωρία λειτουργεί σαν συναγερμός για να βάλουν «τέλος» σε ό,τι τοξικό έχουν στη ζωή τους ή να ξεκινήσουν κάτι που σκέφτονται εδώ και καιρό.

@chloevanberkel tik tok comes up with a lot of theories but i’m kinda here for this one #october #octobertheory #firstofthemonth #endoftheyear #fallseason ♬ original sound - Chloe Van Berkel

Η Κλόε Βαν Μπέρκελ έκανε την αρχή, ανεβάζοντας ένα κοντάκι για το «October Theory» και περιέγραψε αυτόν τον μήνα του φθινοπώρου ως μια περίοδο προβληματισμού κατά την οποία πρέπει όλοι να κάνουμε αναστοχασμό για την προηγούμενη σεζόν, αλλά και να θέσουμε στόχους για την επόμενη. Μετά από την Κλόε, χιλιάδες χρήστες μοιράστηκαν το ότι συμφωνούν με τη «Θεωρία του Οκτωβρίου», σημειώνοντας πως αυτός είναι ο μήνας των αλλαγών. «Ο Οκτώβριος είναι πραγματικά σαν την αρχή του χρόνου, ίσως είναι απλώς επειδή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων μου, τόσο φυσικά αισθάνομαι σαν την αρχή μιας νέας χρονιάς, αλλά όχι», έγραψε ένας χρήστης στο TikTok.

@mindandbodymamas It’s the first of the month ✨ wishing you the best rest of the year #octobertheory #october1st #q4 ♬ original sound - Monica ✨ Mind and Body Mamas✨