WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Mήπως βιώνεις sandcastling στη σχέση σου; Εάν ναι, τότε αυτό δεν είναι καλό


JTeam

3 Οκτωβρίου 2024

sandcastling-σχέση
Unsplash
Καλέ, τι είναι πάλι το sandcastling;

Έχεις υπάρξει ποτέ σε μια σχέση η οποία έμοιαζε στην αρχή βγαλμένη από παραμύθι; Σε τέτοιον βαθμό που δεν μπορούσες να πιστέψεις πόσο τυχερός είσαι; Μήπως μετά από τα ονειρικά πλασμένα σενάρια, άρχισες να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να κατέβεις από το συννεφάκι σου, κυρίως, γιατί άκουγες μεγάλα λόγια από τον σύντροφό σου, αλλά ποτέ δεν έβλεπες πράξεις; Εάν ναι, τότε να σε καλωσορίσουμε στον κόσμο του «sandcastling».

Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι, πρέπει να παρομοιάσεις τα λόγια κάποιου με τα κάστρα στην άμμο. Είναι ασταθή. Το sandcastling είναι μια συγκεχυμένη και απογοητευτική εμπειρία, την οποία και ονόμασε έτσι το περιοδικό «Stylist», κατά την οποία μια σχέση μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή από έξω, αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση, γίνεται φανερό ότι είναι χτισμένη σε σαθρό έδαφος. Μοιάζει και λίγο με το catfishing: Κάποιος σου δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες μόνο και μόνο για να σε απογοητεύσει. Οι υποσχέσεις για ρομαντικά ταξίδια μετατρέπονται σε ακυρωμένα σχέδια και γενικά τα πάντα ξεθωριάζουν από δικαιολογίες απλώς για να βρίσκεσαι σε αναμονή.

Sandcastling: Όταν τα λόγια δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα

Μιλώντας στο περιοδικό, η Τζέσικα Άλντερσον, dating expert, τόνισε πως «το sandcastling συμβαίνει συχνά όταν κάποιος νιώθει βαθιά ανάγκη να εντυπωσιάσει έναν άνθρωπο με τον οποίο βγαίνει ραντεβού ή τον σύντροφό του προκειμένου να κερδίσει την αγάπη τους. Μπορεί να αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετοί και χρησιμοποιούν μεγάλες υποσχέσεις για να προσπαθήσουν να κερδίσουν το άλλο άτομο. Για παράδειγμα, μπορεί να υπόσχονται να σε πάνε ένα ταξίδι, αλλά στη συνέχεια να μην το πραγματοποιούν ποτέ ή να πιστεύουν ότι για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σου, πρέπει να σου κάνουν συνεχώς δώρα και να κάνουν πολυτελή σχέδια, επειδή δεν είναι αρκετοί για να κρατήσουν την προσοχή σου».

«Η ανοιχτή επικοινωνία είναι απαραίτητη για αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά», σημείωσε η ίδια. Έτσι, εάν παρατηρήσεις ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις απευθείας τον σύντροφό σου και να κάνεις μια συζήτηση σχετικά με το από πού προέρχονται αυτές οι ψεύτικες υποσχέσεις. Με απλά λόγια: Εάν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι πρόθυμος να δουλέψει γι' αυτό και να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις του, τότε το sandcastling, μπορεί να ξεπεραστεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.