UPDATE

Winter arc: Το trend του TikTok που υπόσχεται να σε κάνει καλύτερο σε 90 μέρες


JTeam

14 Οκτωβρίου 2024

winter arc- τάση tiktok
Unsplash/Simeon Asenov
Πώς θα ακολουθήσεις το «winter arc» challenge;

Θυμάσαι που λίγες μέρες πριν μιλήσαμε για τη «θεωρία του Οκτωβρίου» (October Theory) και για το ότι ο Οκτώβριος είναι η δεύτερη Πρωτοχρονιά; Σίγουρα θα το θυμάσαι κι αν σκρολάρεις τακτικά στο TikTok, ήδη θα έχεις καταλάβει ότι αυτός ο μήνας είναι ο πιο κατάλληλος για να θέσεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Και τώρα, το αγαπημένο μας social πάει ένα βήμα παραπέρα τις τάσεις αυτοβελτίωσης και μας λέει ότι το «winter arc» είναι ό,τι χρειαζόμαστε αυτόν τον χειμώνα.

Το τελευταίο αυτό trend έγινε δημοφιλές στο TikTok χάρη στη life coach Κάρλι Μπέρτζ, η οποία προτείνει στον κόσμο να χρησιμοποιεί τις τελευταίες 90 μέρες του έτους (από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), για να θέσει νέους στόχους, συνήθειες και γενικά να επικεντρωθεί στο πώς θα γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Πλέον, αυτό το challenge συγκεντρώνει περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια προβολές, και έχει σημειώσει άνοδο στις αναζητήσεις της Google, ενώ στο TikTok είναι πέμπτο στο trending chart των ΗΠΑ.

@carlyupgraded WINTER (ARC) IS COMING ⚔️❄️ you tapping in?? #winterarc #mindset #reinventyourself #realityshifting ♬ original sound - CARLY

Το «winter arc» επικεντρώνεται στο πώς να σε κάνει καλύτερο, γι΄αυτό και οι στόχοι σου ακολουθώντας το συγκεκριμένο trend, μπορεί να είναι διαφορετικοί: Μπορεί να θέλεις να γίνεις πιο «σταθερός» οικονομικά, να μάθεις μια νέα γλώσσα ή να βρεις νέα δουλειά. Ή, ίσως οι στόχοι σου να είναι πιο «μικροί» και να επιθυμείς να ξυπνάς νωρίτερα, να μαγειρεύεις στο σπίτι αντί να τρως συνέχεια απ' έξω και να γυμνάζεσαι πιο τακτικά.

Πώς να ακολουθήσεις το «winter arc» challenge

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να οργανώσεις τους στόχους σου σε ένα χαρτί ή ακόμα και στις σημειώσεις του κινητού σου. Φτιάχνοντας τη λίστα σου, μπορείς να οργανώσεις τους στόχους σου σε τρεις βασικές κατηγορίες: Νοητικοί στόχοι, σωματικοί στόχοι και πνευματικοί στόχοι.

@phoebeisginger1 i will be partaking #winter #winterarc #meme #thisisserious #2024 #winterarc2024 ♬ original sound - Phoebe🧡

Σε κάθε κατηγορία, μπορείς να γράψεις συγκεκριμένες συνήθειες που θέλεις να υιοθετήσεις, όπως να τρως περισσότερες πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα ή να ενσωματώνεις καθημερινά μια 10λεπτη πρακτική διαλογισμού. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να γράψεις συνήθειες που μπορείς ρεαλιστικά να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου και όχι να απαριθμήσεις πάρα πολλούς στόχους που δεν είσαι σε θέση να ακολουθήσεις.