
Τα φετινά βραβεία επιφύλασσαν πολλές εκπλήξεις καθώς για πρώτη φορά από το ντεμπούτο τους άλλαξαν βάση και αντί για την Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκαν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο νεοαφιχθέν Bungalow 7. Σε διαφορετικό, λοιπόν, και πιο μοντέρνο mood ανακοινώθηκε η λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, αυτά που βραβεύονται με ένα, δυο ή τρεις Χρυσούς Σκούφους.
Πέρα από τους συνήθεις ύποπτους, που διατηρούν την διάκριση τους, υπήρξε μια καλή ανανέωση, με εφτά νέες προσθήκες. Τα εστιατόρια που κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους Σκούφο κατά τη συντριπτική πλειοψηφία (6 στα 7) ανήκουν σε ξενοδοχειακές μονάδες της Μυκόνου, της Πάρου και της Πελοποννήσου και κάποια από αυτά αποτελούν το alter ego γνωστών Αθηναϊκών μαγαζιών όπως η Γαλάζια Χύτρα και το Matsuhisa. Το κοινό σημείο όμως των νέων Σκούφων πέρα από την σαφώς υψηλή γαστρονομία είναι η περίτεχνη συνέργεια της Ελληνικής κουζίνας με διεθνείς κουζίνες . Περισσότερα στα εστιατόρια που ακολουθούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr