UPDATE CITY BLOGGING

This is Athens City Festival: Το 1ο ανοιχτό φεστιβάλ της Αθήνας έρχεται να κάνει τον Μάιο συναρπαστικό


Κλέλια Φατούρου

27 Απριλίου 2022

This is Athens City Festival: Το 1ο ανοιχτό φεστιβάλ της Αθήνας έρχεται να κάνει τον Μάιο συναρπαστικό
Πάνω από 100 δράσεις μέσα σε 30 ημέρες, έρχονται για να κάνουν την Αθήνα να ζωντανέψει ξανά

Η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, ή αυτό θέλουμε να ελπίζουμε. Το φεστιβάλ της πόλης που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια όλου του Μαΐου λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η άνοιξη είναι εδώ και η Αθήνα μας περιμένει για φεστιβάλ φαγητού, πικνίκ, ξεναγήσεις και πάρτι.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε ανοιχτό κάλεσμα σε επιχειρήσεις και φορείς που θέλουν να συμμετάσχουν και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι γύρω γειτονιές, θα μετατρέψουν την πόλη σε ένα μεγάλο πάρτι και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι.

Jenny.Gr

Ολοήμερο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, street party στη Βαρβάκειο, τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης, food festival και πολλές ακόμη εκπλήξεις σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Δραστηριότητες για παιδιά, κινηματογραφικά φεστιβάλ, μουσεία, εκθέσεις και η λίστα δεν τελειώνει. Κάποια είναι δωρεάν ενώ σε άλλα θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση μέσω του site.

Η έναρξη θα γίνει στην Ακαδημία Πλάτωνος με ένα πικ-νικ, που ξεκινά στις 10:30 το πρωί με live dj sets, δραστηριότητες για παιδιά και κλείνει το βράδυ με την προβολή της ταινίας "The Bucket List". Από τις 27 έως τις 29 Μαίου, θα βουτήξουμε στην αφρικανική κουλτούρα με ένα φεστιβάλ γεμάτο μουσική, τοπική κουζίνα και τέχνη και θα πιούμε τα κοκτέιλ μας στο Athens Cocktail Week, από τις 29 Μαίου έως τις 4 Ιουνίου. Αλλά δεν θα πω όχι και σε μία μουσική βραδιά με το κουαρτέτο του Μάριου Στροφαλη στο πάρκο Ελευθερίας (27 Μαίου).

«Η Αθήνα επιστρέφει στους ρυθμούς της κι εμείς δημιουργούμε μία γιορτή-θεσμό για την πόλη, προσκαλώντας τους Αθηναίους και τους επισκέπτες σε αυτό το ανοιχτό, πρότυπο Φεστιβάλ, που εκτείνεται στο κέντρο και τις γειτονιές. Το This is Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας που έχουμε με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, υλοποιώντας δράσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της δυναμικής προβολής της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μπες εδώ για να βρεις όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

TAGS