UPDATE CITY BLOGGING

Οδηγός Michelin: Τα ελληνικά εστιατόρια που απέκτησαν (ή έχασαν) αστέρι το 2022


Κλέλια Φατούρου

29 Σεπτεμβρίου 2022

Οδηγός Michelin: Τα ελληνικά εστιατόρια που απέκτησαν (ή έχασαν) αστέρι το 2022
Instagram/Michelin Guide
Ποια είναι τα new entries και ποιο έχασε το αστέρι του;

Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, ο γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε τη λίστα με τα αθηναικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με την υψηλότερη διάκριση του χώρου.

Η ζεστή φιλοξενία της ελληνικής κουλτούρας, που θυμίζει το μεσογειακό αεράκι που σε υποδέχεται, παίρνει τη θέση που της αξίζει, ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμο. Μπράβο σε όλα τα εστιατόρια που επιλέχθηκαν, ανακοίνωσε ο οδηγός Michelin.

Τo εστιατόριο που πήρε 2 αστέρια

«Συγχαρητήρια στο Delta Restaurant που έλαβε 2 αστέρια Michelin και το Green Star. Οι δύο σεφ, Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φρέσκος προτείνουν γαστρονομικές δημιουργίες που συνδυάζουν σκανδιναβικά concepts και μαγειρικές τεχνικές που σηματοδότησαν τις καριέρες τους, αλλά και τοπικά προιόντα υψηλού επιπέδου, ενώ δίνουν έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα», έγραψε ο οδηγός Michelin στο Instagram.

Οι δύο νέες είσοδοι

Άλλα δύο καινούρια εστιατόρια που έλαβαν από ένα αστέρι Michelin. Το Soil Restaurant, που είναι υποστηρικτής της προσέγγισης «Φάρμα στο Τραπέζι» και πήρε επίσης και το Green Star, ενώ η ταράτσα The Zillers παίρνει τις ντόπιες παραδόσεις και τις μετατρέπει σε δημιουργικά μενού.
Επιπλέον, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel και το CTC διατήρησαν το πρώτο τους αστέρι, καθώς και τα εστιατόρια Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside. Η Σπονδή έχασε το ένα της αστέρι και έλαβε ένα φέτος.

Κατηγορία Main Selection

Εδώ βρίσκουμε καινούρια αλλά και παλιά αγαπημένα μαγαζιά της πόλης, όπως τα Veri Table, Aleria, Annie's Fine Cooking, Alficon, Okio, GB Roof Garden, Athenee, Herve, Sense, Cookoovaya, Vezene, Merceri, Le Pavillon και Λινού Σουμπάσης και Σία.