UPDATE CITY BLOGGING

"Performance ROOMS2023 in 3 Parts" – Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «25 χρόνια»


JTeam

17 Ιανουαρίου 2023

"Performance ROOMS2023 in 3 Parts" – Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «25 χρόνια»
15 Επιμελητές παρουσιάζουν 20 Performers από τις Εικαστικές Τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το Θέατρο, τον Χορό, τη Μουσική, τα Multimedia, στα δωμάτια της γκαλερί, σε διάστημα 3 εβδομάδων και σε 3 ομάδες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 5 Performances και θα παρουσιάζεται από ένα τριήμερο

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο "Performance ROOMS2023" στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα.

15 Επιμελητές παρουσιάζουν 20 Performers από τις Εικαστικές Τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το Θέατρο, τον Χορό, τη Μουσική, τα Multimedia, στα δωμάτια της γκαλερί, σε διάστημα 3 εβδομάδων και σε 3 ομάδες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 5 Performances και θα παρουσιάζεται από ένα τριήμερο.

Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την τριήμερη διάρκεια της κάθε ομάδας, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, στα Εγκαίνια με την 1η ομάδα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, 19:00 – 22:00 και στη συνέχεια Παρασκευή 27/1 και Σάββατο 28/1, 19:00 – 22:00, η 2η ομάδα θα παρουσιασθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, Πέμπτη 2/2 και Παρασκευή 3/2, 19:00 – 22:00 και η 3η ομάδα την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, Παρασκευή 10/2 και Σάββατο 11/2, 19:00 – 22:00.

Jenny.Gr

Στο 1ο μέρος, την Πέμπτη 26/1, Παρασκευή 27/1, Σάββατο 28/1, 19:00 – 22:00, συμμετέχει μετά από επιλογή, η Λαρισαία χορεύτρια, χορογράφος, performer, Βίβιαν Γουγουλιά με την performance “Original S(k)in” σε επιμέλεια Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου. “Original S(k)in”: «Η πρωτόπλαστη γέννηση. Το αμάρτημα. Η σαρκική απόλαυση και η απενεχοποίηση του γυναικείου αισθησιασμού. Το πέρασμα από την αθωότητα στην ενηλικίωση. Η εσωτερική πάλη. Το σύνδρομο της γυναίκας αράχνης. Το κορίτσι, η έφηβη, η γυναίκα, η αμαζόνα, η θεά. Αποκάλυψη της Αφροδίτης. Μadonna, La Divina. Από την Εύα στην Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Από τη Μέριλιν Μονρό στη Λολίτα. Μία μελέτη της γυναικείας φύσης και των εκφάνσεών της. Καλό και κακό. Ισορροπία. Ενσάρκωση του «Δεύτερου Φύλου». Ερωτισμός. Ψυχογράφημα του γυναικείου σώματος και του αισθησιασμού. Τότε και τώρα. Γυναικείο Μανιφέστο. Από την ΛΑΣΠΗ στην ΣΑΡΚΑ. Από την ΑΜΑΡΤΙΑ στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Original Sin ή Original Skin; Και τα δύο».

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν και να καταγραφούν συστηματικά οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο της Performance, καλλιτεχνικά και θεωρητικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων για τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στην ανάδειξη ενός μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών και επιμελητών.

25 χρόνια από το ξεκίνημα μιας μικρής απόπειρας που είχε ως ζητούμενο την ανίχνευση και παρουσίαση στο ευρύ κοινό των νέων τάσεων και προτάσεων και της θεωρητικής σκέψης στον εικαστικό χώρο. Εικοσιπέντε χρόνια έρευνας της σύγχρονης δημιουργικής και πνευματικής δημιουργίας, όπου το τοπίο της Σύγχρονης Τέχνης, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, έχει εξελιχθεί και διευρυνθεί, έχοντας την μεγάλη τύχη να είμαστε παρόντες, μάρτυρες και συμμέτοχοι αυτής της μεγάλης και σημαντικής αλλαγής. Αφήσαμε πίσω μας τα αρνητικά του παρελθόντος και συμβάλλαμε στο προχώρημα και κτίσιμο μιας νέας πραγματικότητας στις Εικαστικές Τέχνες στη χώρα μας. Σε αυτή την πορεία μας είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με περισσότερους από 160 Επιμελητές και 480 Καλλιτέχνες και μας έδωσε τη μεγάλη και θερμή συμπαράστασή του ένα μεγάλο κοινό χιλιάδων φιλότεχνων.

Jenny.Gr

Τους ευχαριστούμε όλους και οραματιζόμαστε τη συνέχεια σε αυτή την μοναδική εκδήλωση των δημιουργών της Σύγχρονης Τέχνης, αυτών που η ενασχόλησή τους με τα φαινόμενα και της ανάγκες της εποχής και της καθημερινότητάς μας, με την πληθώρα των εκφραστικών μέσων και εργαλείων, μας ανοίγουν νέους δρόμους στη σκέψη και τη συνείδησή μας.

Συμμετέχουν:

Επιμελητές: Κωνσταντίνος Δερβένης, Μαρία Δογκογιάννη, Βάσια Ζορμπαλή, Μαρία Ζούρου, Δηώ Καγκελάρη, Νάσια Καλαμάκη, Μαργαρίτα Καταγά, Άλκηστις Κοντοπούλου, Γιώτα Κωνσταντάτου, Λυδία Λαμπροπούλου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Ειρήνη Μαρία Νανούρη, Μαρία Ξυπολοπούλου, Φαίη Τζανετουλάκου, Αθανασία Τσοπαναργιά

Καλλιτέχνες: bmin0r, Βίβιαν Γουγουλιά, Κωνσταντίνος Δερβένης-Ελένη Αθανασοπούλου -Νικόλας Δερβένης, Βάσια Ζορμπαλή, Μαρία Ζούρου-Sasori, zs ensemble (Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας), Αθηνά Κανελλοπούλου, Χαρά Κολαΐτη (aka Anna Goula Vardinogianni), Ιζαμπώ Κρέμου, Λίζα Κουτσουδάκη-Κωνσταντίνα Παπαντωνάτου, Σοφία Κυριακίδου, Αναστασία Μπέλλου, Τζωρτζίνα Πανταζοπούλου, Boryana Petkova, Αθανασία Τσοπαναργιά.