UPDATE CITY BLOGGING

Ris Project: Το πρώτο καφέ για σκύλους βρίσκεται στο Παγκράτι (και θα ενθουσιάσει τετράποδα και όχι μόνο)


Κλέλια Φατούρου

13 Απριλίου 2023

Ris Project: Το πρώτο καφέ για σκύλους βρίσκεται στο Παγκράτι (και θα ενθουσιάσει τετράποδα και όχι μόνο)
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός
Το μαγαζί που ήξερες ότι χρειάζεσαι

Παίρνεις τον σκύλο σου όπου πας και εκείνος είναι μαθημένος να κάθεται δίπλα (ή πάνω) σου σε καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια, στην αναμονή στο ταχυδρομείο. Πώς θα γίνει όμως να βρείτε ένα μέρος που να ικανοποιεί και τις δικές του ανάγκες; Εσύ να πίνεις τον καφέ σου κι αυτός να καταβροχθίζει ένα muffin, που έχει φτιαχτεί για εκείνον.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Αναζήτηση τέλος. Το Ris Project βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Παγκρατίου εδώ και πολύ λίγους μήνες, και θα γίνει το spot για εσένα και τον σκύλο σου. Βρήκαμε τη Μελίνα και τη Βικτώρια, που μαζί με τον Νίκο, υλοποίησαν αυτό που ονειρεύονταν, ξεκινώντας πρώτα από την Πάτρα.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

«Αγαπάμε πολύ τα ζώα ούτως ή άλλως, εγώ πάντα ασχολούμουν με τα αδέσποτα κι έτσι στην καραντίνα αποφασίσαμε με τον Νίκο να ανοίξουμε ένα μαγαζί που να γλυκαίνει τα σκυλιά μας. Η αρχική ιδέα ήταν ένας φούρνος και καταλήξαμε σε καφέ-ζαχαροπλαστείο για σκύλους, που να απευθύνεται και στους ανθρώπους», μου εξηγεί η Βικτώρια.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Το Ris Project ξεκίνησε στην Πάτρα, μέχρι που τα παιδιά αποφάσισαν ότι ήθελαν να το φέρουν στην Αθήνα. Κάπου εδώ μπαίνει η Μελίνα. «Είχα κατέβει στην Πάτρα, έπαθα σοκ με το μαγαζί γιατί έχω κι εγώ μία ιδιαίτερη αγάπη στου σκύλους και τις γάτες. Το κομμάτι της διατροφής τους ήταν σίγουρα κάτι που με απασχολούσε. Το τι τους δίνουμε και γιατί εμείς δεν μπορούμε να φάμε από αυτό», μου λέει όση ώρα η Κρέμα, η σκυλίτσα του Νίκου και της Βικτώριας ζητάει χάδια και προσοχή.

Μέσα σε 2 μήνες, ο κόσμος έχει προλάβει να μάθει αλλά και να αγκαλιάσει το Ris. «Το Παγκράτι εξάλλου είναι σκυλογειτονιά και οι άνθρωποι αγαπούν πολύ τα ζώα. Είναι και διαφορετική η νοοτροπία στην Αθήνα. Σε ενδιαφέρει πολύ το κατοικίδιό σου και ενημερώνεσαι. Φαίνεται από τους πελάτες που έρχονται και δεν αγοράζουν απλώς. Μάς ρωτούν τι είναι αυτό, τι περιέχει, ποια είναι τα συστατικά του, γιατί είναι καλό, αν μπορούν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι».

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Αυτό είναι εξάλλου το στοιχείο που κάνει το Ris τόσο σημαντικό entry. Τα συστατικά είναι αυτά που καταναλώνουμε κι εμείς, δεν έχουν χημικά πρόσθετα αλλά προφανώς δεν είναι αλμυρά ή γλυκά. «Έχουμε συνεργαστεί με διατροφολόγο, προκειμένου να ξέρουμε πώς θα δημιουργηθεί κάθε συνταγή και αν είναι σωστή».

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι για το όνομα και από πού προκύπτει, η απάντηση είναι ότι σχετίζεται απόλυτα από το concept. «Μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση, θέλαμε κάτι που να έχει σχέση με αυτό που είμαστε και κάνουμε εδώ. Ris είναι η μύτη στα αρχαία, επομένως δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Αν είναι κάτι που φέρνει εδώ τα ζώα, είναι η μύτη τους και μόνο έτσι αναγνωρίζουν τα σκυλιά το τι είναι φαγητό».

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Τι τρώνε τελικά τα σκυλιά στο Ris Project; Το σίγουρο είναι ότι τα σκυλιά είναι σαν τους ανθρώπους. Υπάρχουν τα καλόβολα, που τρώνε τα πάντα, και εκείνα που απορρίπτουν τα λαχανικά, για παράδειγμα. «Εμείς εδώ έχουμε διάφορες συνταγές, από pop cakes σε διαφορετικές γεύσεις, φιστικοβούτυρο, με φρούτα, με σαρδέλα, κοτόπουλο. Το τελευταίο συνήθως είναι ο μεγάλος νικητής, γιατί αρέσει σε όλα».

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Εκτός από τον ουρανίσκο (σας), στο Ris Project θα βρεις και αξεσουάρ και ρούχα, τόσο για τον σκύλο σου, όσο και για εσένα. Σε συνεργασία με το Studio Materiality, θα βρεις τέλεια t-shirts, λουριά, περιλαίμια αλλά και φανταστικές μπαντάνες για τον σκύλο σου. «Εμείς εδώ φροντίζουμε και για τη διατροφή, αλλά και για την εμφάνιση», μου λέει γελώντας η Μελίνα, η οποία με ενημερώνει ότι αυτό που βλέπω είναι μόνο η αρχή. «Έρχονται κι άλλες εκπλήξεις, και η επέκταση του μαγαζιού σε άλλες περιοχές είναι σίγουρα στα πλάνα μας». Τις αποχαιρετώ και ανανεώνω το ραντεβού μου για την επόμενη φορά, όπου θα πάω με σίγουρα με παρέα. Τετράποδη.