UPDATE CITY BLOGGING

Τo Μέγαρο Μουσικής βγαίνει ξανά στον κήπο: Όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι


JTeam

19 Μαΐου 2023

Τo Μέγαρο Μουσικής βγαίνει ξανά στον κήπο: Όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι
Μουσική, σινεμά, όπερα, εκδηλώσεις για παιδιά και πολλά άλλα ακόμη μάς περιμένουν για ένα ακόμη καλοκαίρι σε έναν από τους πιο δημοφιλείς κήπους της Αθήνας.

Μελωδίες που μάς χαλάρωσαν. Ρυθμοί που μάς έκαναν να χορέψουμε. Λέξεις και στίχοι από αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που σιγοψιθυρίσαμε. Ένα υπαίθριο μουσικό σινεμά που μάς ταξιδεύει στις πιο λαμπερές πρωτεύουσες της κλασικής μουσικής και της όπερας και στα πιο μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου. Μια οθόνη με μαυρόασπρα καρέ από την εποχή του βωβού κινηματογράφου, με ζωντανή μουσική από ένα πιάνο να τους δίνει φωνή. Πολύχρωμες εικόνες θεάτρου σκιών πάνω σε έναν άσπρο μπερντέ που σκορπίζουν χαμόγελα!

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Από το φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Κήπου δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το ελληνικό τραγούδι. Κοντά μας, θα είναι ο Κωστής Μαραβέγιας (16/6), η Μαρία Παπαγεωργίου (23/6), η Μαρία Φαραντούρη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιάννης Παλαμίδας, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Κωνσταντίνος Βήτα στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Λένα Πλάτωνος (7/7). Τον Ιούλιο, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μουσικό και ποιητικό σύμπαν του Leonard Cohen (1/7) και να μοιραστούμε ξεχωριστές τζαζ στιγμές και με το Κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή (14/7).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr