UPDATE CITY BLOGGING

To Mετρό της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Δεν είναι αστείο


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2024

To Mετρό της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Δεν είναι αστείο
Unsplash/Adrian Dascal
Δεν το περίμενε ούτε το Μετρό της Αθήνας

Αγαπώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, αγαπώ το Μετρό. Μέχρι εκεί. Αυτό, βέβαια τους χειμερινούς μήνες. Γιατί το καλοκαίρι εάν μπεις σε συρμό χωρίς κλιματισμό, δεν ξέρεις εάν θα βγεις ζωντανός. Αλλά πάμε πάλι στο κομμάτι «αγαπώ το Μετρό». Γιατί το αγαπώ; Κυρίως για τις αντιθέσεις που βλέπω παντού γύρω μου. Μπαίνοντας σε κάποιον συρμό περιμένω πάντα και τα πάντα. Ένα πράγμα δεν είχα σκεφτεί ποτέ, όμως: Ότι το Μετρό της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Τα στοιχεία δεν το αμφισβητούν.

Η εταιρεία αποθήκευσης αποσκευών Bounce, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια έρευνα για να κατατάξει τα δίκτυα Μετρό στην Ευρώπη, από το καλύτερο στο χειρότερο. Και ναι, μπορεί του Λονδίνου να σου έρχεται αμέσως στο μυαλό ως το πιο διάσημο, αλλά δεν βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πέντε.

Στην έρευνά της, η εταιρεία σημειώνει πως έλαβε υπόψη της ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, όπως τον μέσο όρο αξιολογήσεων για τους σταθμούς στην Google, την απόσταση που καλύπτει το σύστημα μέχρι τον αριθμό των σταθμών, την ετήσια επιβατική κίνηση και το ποσοστό των θετικών και αρνητικών διαδικτυακών αντιδράσεων για κάθε υπηρεσία. Μετά, βγήκε μια ενιαία λίστα.

Ποια είναι τα καλύτερα Μετρό στην Ευρώπη;

Το καλύτερο Μετρό στην Ευρώπη, φαίνεται πως βρίσκεται στο Όσλο, με βαθμολογία 8,06 στα 10. Να πω ότι δεν το περίμενα; Ψέματα θα είναι. Το Μετρό της νορβηγικής πρωτεύουσας διαθέτει 101 σταθμούς που καλύπτουν 85 χιλιόμετρα διαδρομής. Εξυπηρετεί και τους 15 δήμους της πόλης. Ο πιο πολυσύχναστος σταθμός του συστήματος είναι ο Jernbanetorget, που περιγράφεται ως «εύκολος στην κυκλοφορία», «πολύ καλά οργανωμένος» και «ωραίος και καθαρός» στις πολλές διαδικτυακές του κριτικές.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Μετρό της Σόφιας, με βαθμολογία 7,64 στα 10. Το μετρό της βουλγαρικής πρωτεύουσας είναι το μοναδικό στη χώρα καθώς και ένα από τα νεότερα στη μελέτη, που άνοιξε για επιβάτες μόλις το 1998. Καλύπτει 52 χιλιόμετρα διαδρομής και είναι προσβάσιμο μέσω 47 σταθμών, συμπεριλαμβανομένου ενός στο αεροδρόμιο της Σόφιας.

Στην τρίτη θέση το Μετρό της Αθήνας

Και τώρα, πάμε στη θέση-έκπληξη. Το Μετρό της Αθήνας, είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Με βάση την έρευνα, προσφέρει φθηνά, γρήγορα και τακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς και πήρε βαθμολογία 7,29 στα 10.

Το δημοσίευμα της έρευνας, αναφέρει ακριβώς: «Το δίκτυο της Αθήνας παρέχει απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με φθηνά, γρήγορα και τακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Συνδέεται επίσης με το πολυσύχναστο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο υποστηρίζει ταξίδια με πλοίο σε πολλούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς».

Η μέση βαθμολογία αξιολόγησης της Google για όλους τους σταθμούς στην πόλη είναι 4,10 στα 5, αν και ο πιο πολυσύχναστος σταθμός, ο σταθμός Συντάγματος, συγκέντρωσε βαθμολογία μόλις 3,50 στα 5. Μάλιστα, η εταιρεία στην Καλιφόρνια σημειώνει ότι το Σύνταγμα έχει ένα «μοντέρνο, ευρύχωρο, καθαρό» συρμό.

Η ζωή είναι συνέχεια εκπλήξεις.