UPDATE #NOW

Τα διεθνή ΜΜΕ εκθειάζουν την Ελλάδα και την ψηφίζουν για τουρισμό


The Jennettes

11 Μαΐου 2020

 Τα διεθνή ΜΜΕ εκθειάζουν την Ελλάδα και την ψηφίζουν για τουρισμό

Σύμφωνα με τη γερμανική «Bild», «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Η Ελλάδα, υιοθετώντας κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, περιόρισε μέχρι τώρα με επιτυχία την πανδημία και διεκδικεί ήδη τουρίστες, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», επισημαίνοντας ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο και ότι υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βάλει μπροστά τον τουρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα. Συζητούμε για το πώς θα διασφαλιστούν οι τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο, για το πώς θα φροντίσουν τους φιλοξενούμενους - ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα», δηλώνει ο επικεφαλής της TUΙ Γερμανίας.

Η βρετανική The Telegraph αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι αρχές σε μερικούς δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως της Ελλάδας, της Σαρδηνίας και των Βαλεαρίδων Νήσων, συζητούν ανοιχτά για ένα «διαβατήριο ανοσίας» βασισμένο στο τεστ αντισωμάτων, που θα επιτρέψει την ασφαλή είσοδο τουριστών.

Το πρακτορείο Bloomberg προβάλλει τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ότι τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι έτοιμα να μεταφέρουν επισκέπτες στα νησιά. Μόλις επιτραπεί στους τουρίστες να έρθουν, «έχουμε έτοιμο ένα πρωτόκολλο για τα ferry boat στην Ελλάδα για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος και την ασφαλή μεταφορά τους», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την «επαναλειτουργία» του τουριστικού τομέα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει πληγεί λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με τους ευρωπαίους γείτονές της και πως επέβαλε νωρίτερα απ' αυτούς τα μέτρα περιορισμού. Για το ίδιο θέμα, το Reuters μεταδίδει πως η Ακρόπολη ανοίγει και πάλι για τους επισκέπτες στις 18 Μαΐου. Τα μουσεία θα επαναλειτουργήσουν στα μέσα Ιουνίου, ενώ οι υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα επαναληφθούν στα μέσα Ιουλίου, αναφέρει επίσης το πρακτορείο επικαλούμενο τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Σε εκτενές άρθρο της Lauren Sloss με τίτλο «Τα Πρώτα Σημάδια Επιστροφής των Ταξιδιών;», η ιστοσελίδα των New York Times, αναφέρεται στις ενέργειες 10 κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, για την προσέλκυση τουριστών στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των περιορισμών λόγω της υφιστάμενης κατάστασης πανδημίας.

Μεταξύ των 10 προορισμών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα (μετά την Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) για την οποία αναφέρεται εισαγωγικά, ότι χάρη στην ταχύτατη δράση και τους περιορισμούς που επέβαλε πριν την επέκταση του κορωνοϊού, η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα. 

«Κορωνοϊός: Ελλάδα και Κροατία ενήργησαν γρήγορα, τώρα πρέπει να σώσουν το καλοκαίρι» είχε τίτλο σε άρθρο στην ιστοσελίδα του το BBC στην αρχή της εβδομάδας, επισημαίνοντας πως η Ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε καλά πριν ακόμη ο ιός φτάσει στη χώρα, συστήνοντας μία επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από επιδημιολόγους και άλλους ειδικούς και τώρα έχει περάσει στην σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Η εφημερίδα Times ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο για την Μύκονο με τον τίτλο «Σχεδιάστε τώρα, πάτε αργότερα - Πώς η Μύκονος, το νησί των πάρτι, ενηλικιώθηκε». Γράφει ότι το κυκλαδίτικο νησί υπήρξε επίκεντρο των πιο διάσημων τουριστών και τώρα νέα τέλεια ρουστίκ ξενοδοχεία βοηθούν το νησί να επιστρέψει στις ρίζες του.