UPDATE #NOW

Επειδή οι γυναίκες δεν παρενοχλούνταν αρκετά, τώρα μια νέα εφαρμογή τις «γδύνει» με ένα κλικ


Εύα Κονδύλη

12 Αυγούστου 2021

Επειδή οι γυναίκες δεν παρενοχλούνταν αρκετά, τώρα μια νέα εφαρμογή τις «γδύνει» με ένα κλικ
Λες και η ζωή της γυναίκας δεν έχει αρκετά προβλήματα. Λες και δεν απειλείται καθημερινά για την σωματική της ακεραιότητα, παρακολουθώντας τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να αυξάνονται.

Λες και η ζωή της γυναίκας δεν έχει αρκετά προβλήματα. Λες και δεν απειλείται καθημερινά για την σωματική της ακεραιότητα, παρακολουθώντας τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να αυξάνονται.

Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, βρήκε έναν νέο «εχθρό», ο οποίος ήρθε σε digital μορφή.

Ο ιστότοπος που υπόσχεται να κάνει «τα ανδρικά όνειρα πραγματικότητα»

Οι χρήστες ανεβάζουν μια φωτογραφία μιας πλήρους ντυμένης γυναίκας της επιλογής τους και σε δευτερόλεπτα, ο ιστότοπος - του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό - τις «γδύνει» δωρεάν. Με αυτό το βασικό χαρακτηριστικό, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία «deepfake» που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Ο νέος αυτός ιστότοπος έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από την αρχή του 2021 και έχει γίνει ένα διαδεδομένο «μυστικό» σε μισογυνιστικές και σεξιστικές γωνιές του διαδικτύου.

Ξεκίνησε το 2020 και υπερηφανεύεται ότι ανέπτυξε τους δικούς του αλγόριθμους «τελευταίας τεχνολογίας» για να «γδύσει» τα γυναικεία σώματα και ότι η τεχνολογία του είναι «τόσο ισχυρή» που δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας, η οποία είναι ασφαλής

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά ρεαλιστικά, συχνά χωρίς καμιά δυσλειτουργία ή οπτική ένδειξη ότι οι φωτογραφίες είναι deepfakes - δηλαδή συνθετικά χειρισμένες εικόνες. Βλέπετε ποιο είναι το πρόβλημα, σωστά;

jenny.gr

Τι γίνεται σε περίπτωση που, ας πούμε, μια γυναίκα έχει έναν εκδικητικό πρώην, ο οποίος διαρρεύσει στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής; Πόσο εύκολο είναι να καταστραφεί πλέον η ζωή μιας γυναίκας, με ένα μόνο κλικ;

Δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια - διαδικτυακή - καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Οι γυναίκες είχαν ήδη εισαχθεί ψηφιακά στο πορνό ενάντια στη θέλησή τους μέσω παρόμοιων, λιγότερο ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, αφήνοντάς τες χωρίς καμία νομική προστασία. Αλλά το πρόβλημα ξεφεύγει από τον έλεγχο, με την τεχνολογία να γίνεται όλο και πιο προσιτή και τις εικόνες όλο και πιο πιστευτές.

Είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι γεμάτος ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, καθώς δεν είναι σαφές ούτε ποια είναι η βάση του. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες αυτής της ιστοσελίδας και όσους τους αρέσει να επωφελούνται από τη σεξουαλική ταπείνωση αμέτρητων γυναικών. 

Ο ιστότοπος δεν περιορίζεται στο «dark web», ούτε ακόμη διαγράφεται από το ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης της Google. Αντιθέτως, λειτουργεί ανοιχτά και ενθαρρύνει τους χρήστες να το προωθήσουν στα κοινωνικά μέσα για να το δουν όλοι.

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr