Πώς να βγάλετε 5 εκατομμύρια χακάροντας το Facebook και την Google

The Jennettes
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Τι θα κάνατε αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να βγάλετε πολλά χρήματα χακάροντας το Facebook και την Google; Από την αρχή της χρονιάς, οι hackers της δεύτερης έχουν βγάλει πάνω από 3,5 εκατομμύρια δολάρια κάνοντας ακριβώς αυτό, ενώ του πρώτου σχεδόν 2 εκατομμύρια. 

Δεν είναι αστείο – οι εταιρείες πληρώνουν κόσμο για να χακάρει το σύστημα και να εντοπίζει τα ζητήματα ασφαλείας.

Η Google, μέσω του προγράμματος Vulnerability Rewards (VPR) έχει δώσει πάνω από 29 εκατομμύρια σε 2.022 hackers από 84 χώρες την τελευταία δεκαετία. Το μεγαλύτερο ποσό δόθηκε το 2019, όταν κάποιος ανακάλυψε το μεγαλύτερο πρόβλημα των Android. Από την αρχή του 2021, έχει πληρώσει 6.521.000 δολάρια για αυτόν το λόγο.

Το Facebook, από την πλευρά του, επενδύει σε προγραμματιστές που θα του «δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες» για την επιτυχημένη του αναβάθμιση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όποιος φτάνει στο στόχο του σε διάσημα μικρότερο των 30 ημερών, λαμβάνει bonus της τάξης του 5% ή του 10%.

Αν ετοιμάζεστε λοιπόν για ένα νέο ξεκίνημα ή θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, ξέρετε σε ποιους κολοσσούς της Silicon Valley πρέπει να απευθυνθείτε.

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone