UPDATE #NOW

Για 10 χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του κι επέτρεπε σε αγνώστους να τη βιάζουν: Η υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία


The Jennettes

2 Οκτωβρίου 2021

Για 10 χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του κι επέτρεπε σε αγνώστους να τη βιάζουν: Η υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία

Σήμερα, είναι 60 ετών. Μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας περίπου 30 ετών. Δυναμική κι ανεξάρτητη, με έναν σύζυγο που τη σεβόταν – ή έτσι νόμιζε. Κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία, έμαθε πως επί μία δεκαετία εκείνος τη νάρκωνε και επέτρεπε σε δεκάδες άνδρες να την κακοποιούν σεξουαλικά. Βιντεοσκοπούσε, μάλιστα, τους βιασμούς – ήθελε να τους κρατήσει σε αρχείο, ήταν περήφανος.

Πρόκειται για την υπόθεση που προκαλεί ανατριχίλα στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο 68χρονος σήμερα συνταξιούχος τεχνίτης, ερχόταν σε επαφή με τους βιαστές (γιατί αυτό ακριβώς είναι) μέσω διαδικτύου. Η αστυνομία της χώρας κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα, με 40 άνδρες περίπου να συλλαμβάνονται. 

«Είναι σπάνιο να έχουμε τόσα στοιχεία σε μια υπόθεση βιασμών. Εκεί, όλα περιγράφονται, παρόλο που το θύμα, χωρίς τις αισθήσεις του κατά τους βιασμούς, δεν θυμάται τίποτα» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) o διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Avignon, Jeremie Bosse Platiere.

H έρευνα ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, έπειτα από ένα απλό περιστατικό. Ο σύζυγος συνελήφθη σε κατάστημα, την ώρα που βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες των πελατισσών. Ελέγχοντας τον υπολογιστή του, οι αστυνομικοί βρήκαν βίντεο με τη σύζυγό του ναρκωμένη, να κακοποιείται σεξουαλικά από διαφορετικούς άνδρες. Αργότερα, ανακάλυψαν τα μηνύματα που εκείνος είχε αναρτήσει σε φόρουμ γνωριμιών, όπου πρότεινε σε πρόσωπα να έλθουν και να εκμεταλλευθούν τη σύζυγό του ενώ εκείνη δεν θα είχε τις αισθήσεις της.

«Ο άνδρας χρησιμοποιούσε ισχυρά αγχολυτικά για να ναρκώσει τη σύζυγό του, την τοποθετούσε γυμνή στο κρεβάτι και αύξανε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο για να μην ξυπνήσει. Οι άνδρες έμπαιναν ήσυχα, ψιθύριζαν και εάν το θύμα κουνούσε το χέρι της, έφευγαν», εξήγησε στο AFP ο Bosse Platiere.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 45 άτομα. Όλοι τους άνδρες, ηλικίας 24 έως 71 ετών. Άλλοι άγαμοι, άλλοι παντρεμένοι με παιδιά, άλλοι διαζευγμένοι κι άλλοι σε σχέση.

Κι όλα αυτά, στο 2021. Μία εποχή που ο φεμινισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ – κι όμως, ακόμη διαφωνούμε για το αν η κοινωνία μας είναι πατριαρχική ή όχι.

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr