UPDATE #NOW

Ο ποδοσφαιριστής Josh Cavallo έκανε come out ως gay: «Καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου εδώ και 6 χρόνια»


The Jennettes

27 Οκτωβρίου 2021

Ο ποδοσφαιριστής Josh Cavallo έκανε come out ως gay: «Καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου εδώ και 6 χρόνια»

O παίκτης της Adelaide United, Josh Cavallo μόλις έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε κορυφαία κατηγορία και σε παγκόσμιο επίπεδο που παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να κάνει come out ως gay μέσα από ένα βίντεο και μια ανοιχτή επιστολή στα social media. Όπως δήλωσε στην αρχή στο video που δημοσιεύτηκε στο Twitter της Adelaide United: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι» ενώ παραδέχτηκε πως είχε αναγκαστεί να ζει «διπλή ζωή» και «κρυβόταν από αυτό που πραγματικά είναι». 

Ο ίδιος εξομολογείται πως τώρα ήταν η ιδανική στιγμή να μιλήσει αφού «ένιωσε επιτέλους άνετα» να το κάνει και στόχος του είναι μέσα από τις δηλώσεις του, να εμπνεύσει και άλλο κόσμο να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. «Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό. Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

Όπως προσθέτει: «Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω» ενώ συνεχίζει: «Μεγαλώνοντας πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου γιατί ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι γκέι. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν».

Όπως τονίζει, φοβόταν να μιλήσει μέχρι σήμερα ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις γιατί αυτό πιθανότατα θα στεκόταν εμπόδιο στο όνειρό του να προχωρήσει επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, εξακολουθεί να ανησυχεί και μετά το come out, μήπως συναντήσει δυσκολίες στην καριέρα του καθώς γνωρίζει και «άλλους παίκτες που έχουν μάθει να ζουν στη σιωπή». 

Το μόνο που θέλει πλέον, όπως δηλώνει, είναι «να παίζει ποδόσφαιρο και να του συμπεριφέρονται ισότιμα» και αυτή είναι μια ανάγκη που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεδομένη για όλους. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ joshua.cavallo