UPDATE #NOW

Η Ομοσπονδία Handball συμμορφώθηκε και πλέον οι αθλήτριες θα φορούν σορτς αντί για μπικίνι


The Jennettes

1 Νοεμβρίου 2021

Η Ομοσπονδία Handball συμμορφώθηκε και πλέον οι αθλήτριες θα φορούν σορτς αντί για μπικίνι

Μετά τις κατηγορίες για σεξισμό και την πίεση που δέχθηκε, η Ομοσπονδία Handball αλλάζει τους κανόνες για τη γυναικεία ενδυμασία. Τώρα πια, οι αθλήτριες δε θα φορούν μπικίνι και crop tops, αλλά σορτς και φανελάκια.

Όλα ξεκίνησαν όταν γυναικεία ομάδα από τη Νορβηγία κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, επειδή οι αθλήτριες αρνήθηκαν να αγωνιστούν με «άβολα και αποκαλυπτικά», όπως τα χαρακτήρισαν, μπικίνι. Επέλεξαν σορτς και τιμωρήθηκαν.

Η ακτιβίστρια Talitha Stone από τη Νορβηγία διοργάνωσε σχετική καμπάνια η οποία συγκέντρωσε 61 χιλιάδες υπογραφές, και άσκησε μεγαλύτερη πίεση στην Ομοσπονδία.

«Ελπίζω πως αυτή θα είναι η αρχή του τέλους του σεξισμού και της αντικειμενοποίησης των γυναικών και των κοριτσιών στον αθλητισμό», δήλωσε στον Guardian. «Και ότι στο μέλλον, όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια θα είναι ελεύθερα να συμμετάσχουν στον αθλητισμό χωρίς τον φόβο των “στιλιστικών ατυχημάτων” και της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Τον Ιούλιο, η σταρ της ποπ, Pink, ανάρτησε στο Twitter πόσο περήφανη ήταν για τις αθλήτριες που «διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στους πολύ σεξιστικούς κανόνες», ενώ προσφέρθηκε να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο. Και ο υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού της Νορβηγίας, Abid Raja, χαρακτήρισε «γελοίο» τον κανονισμό, ενώ αθλητικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη κάλεσαν σε παραίτηση τους προέδρους της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Handball.

jenny.gr