UPDATE #NOW

4 εύκολα hacks για να καταλάβετε αν έληξαν τα τρόφιμα (χωρίς να χρειαστεί να τα δοκιμάσετε)


JTeam

15 Ιανουαρίου 2022

4 εύκολα hacks για να καταλάβετε αν έληξαν τα τρόφιμα (χωρίς να χρειαστεί να τα δοκιμάσετε)
Marcus Wallis on Unsplash
Έξυπνες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη

Πόσες φορές έχετε πετάξει ολοκαίνουργιο κουτί με γάλα, επειδή το ανοίξατε και μύριζε; Ή, πόσες φορές έχετε πάρει πακέτα φρούτων τα οποία ήταν, τελικά, χαλασμένα; Μάλλον πολλές.

Μπορεί η ημερομηνία λήξης να αναγράφεται στις συσκευασίες των προϊόντων, όμως συχνά δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο. Χαλάμε τη γεύση μας και, μάλλον, τη διάθεσή μας. Παρακάτω, θα δούμε έξυπνα hacks να αναγνωρίζουμε πότε είναι πραγματικά φρέσκα, για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη. Όχι, δε θα χρειαστεί να τα δοκιμάσουμε πρώτα.

Αυγά

Εδώ, κάνουμε το τεστ του νερού. Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό και βάζουμε μέσα το αυγό μας. Αν επιπλέει, δεν κάνει να το φάμε με τίποτα. Τρώμε μόνο εκείνα που βυθίζονται.

Ψωμί

Για να καταλάβουμε αν το ψωμί που φαίνεται φρέσκο, είναι πράγματι εντάξει, δεν έχουμε παρά να το ζουλήξουμε. Αν είναι ακόμη μαλακό, το τρώμε κανονικά. Αν όχι, μπορούμε να το ψεκάσουμε με λίγο νερό και να το βάλουμε για 2-3 λεπτά στον φούρνο.

Πατάτες

Εδώ, η διαδικασία είναι απλή. Κοιτάμε καλά τις πατάτες – αν είναι πράσινες, δεν τις τρώμε ούτε τις χρησιμοποιούμε σε συνταγές. Αν, πάλι, αγοράσαμε πολλές και δε θέλουμε να τις χαλάσουμε, μπορούμε να τις βράσουμε, να τις αφήσουμε να κρυώσουν και να τις βάλουμε, έπειτα, στην κατάψυξη. Έτσι, θα τις ξεπαγώσουμε και θα τις καταναλώσουμε όταν τις θελήσουμε πραγματικά.

Γάλα

Για το γάλα, θα χρειαστούμε την όσφρησή μας. Αν μυρίζει έντονα, δεν το δοκιμάζουμε καν. Το ίδιο κι αν έχει κιτρινίσει ή έχει πήξει.