UPDATE #NOW

Μία (1) σελίδα κόμικ του Spider-Man πουλήθηκε για 3.36 εκατ. δολάρια και έγινε η πολυτιμότερη στον κόσμο


JTeam

17 Ιανουαρίου 2022

Μία (1) σελίδα κόμικ του Spider-Man πουλήθηκε για 3.36 εκατ. δολάρια και έγινε η πολυτιμότερη στον κόσμο
Photo Credits: Heritage Auctions, HA.com
Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό καθώς μία μόνο σελίδα ενός κόμικ του Spiderman έγινε μόλις η πιο ακριβή στην ιστορία ανάλογων δημοπρασιών.

Μια σελίδα από κόμικ του Spiderman ήταν αρκετή όπως φαίνεται, για να πουληθεί σε δημοπρασία έναντι 3,36 εκατομμυρίων δολαρίων ή 2,94 εκατομμυρίων ευρώ. Η σελίδα δείχνει την πρώτη φορά που ο Spiderman φοράει το χαρακτηριστικό μαύρο κοστούμι και είναι από το τεύχος Secret Wars no.8 των Marvel Comics, το οποίο σκιτσογραφήθηκε από τον Mike Zeck και εκδόθηκε το 1984.

Σύμφωνα με την Heritage Auctions, έγινε «η πιο πολύτιμη σελίδα του κόσμου με πρωτότυπα κόμικς» ενώ όπως δήλωσε ο Joe Mannarino, επικεφαλής των κόμικς της Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη: «Τα τωρινά αποτελέσματα αποδεικνύουν αυτό που λέμε εδώ και καιρό: Η τέχνη των κόμικς είναι τόσο αγαπητή και πολύτιμη, όσο οτιδήποτε σε καμβά».

Όπως αναφέρει το CNN, ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε τον πλειοδότη αλλά ανεξάρτητα από το ποιος ήταν, είναι προφανές πως είχε βαθιά γνώση της ιστορίας του Spiderman. Οι σελίδες ήταν από τη σειρά crossover της Marvel "Secret Wars", στην οποία αγαπημένοι ήρωες αντιμετώπιζαν κλασικούς κακούς σε έναν πλανήτη, γνωστό ως Battleworld.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβότερη σελίδα κόμικ που είχε πουληθεί σε δημοπρασία μέχρι πρότινος, ήταν από ένα τεύχος του The Incredible Hulk από το 1974, εκεί όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο χαρακτήρας Wolverine. Είχε πουληθεί για 657,250 δολάρια.

Παράλληλα, την Πέμπτη ένα από τα λίγα σωζόμενα αντίτυπα του ντεμπούτου του Superman, το Action Comics No. 1, πουλήθηκε για 3,18 εκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας το ανάμεσα στα ακριβότερα βιβλία που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

TAGS