UPDATE #NOW

Υπόθεση Gabby Petito: Ο αρραβωνιαστικός της παραδέχτηκε πως τη δολοφόνησε, σε τετράδιο που βρέθηκε δίπλα στη σωρό του


JTeam

24 Ιανουαρίου 2022

Υπόθεση Gabby Petito: Ο αρραβωνιαστικός της παραδέχτηκε πως τη δολοφόνησε, σε τετράδιο που βρέθηκε δίπλα στη σωρό του
Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI, ο σύντροφος της Gabby Petito, Brian Laundrie, παραδέχθηκε σε σημειωματάριο που βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα του ότι τη δολοφόνησε.

Παρόλο που ήταν εξ αρχής ο βασικός ύποπτος, οι αρχές για πρώτη φορά απέδωσαν επίσημα την ευθύνη για τη δολοφονία της Gabby Petito στον αρραβωνιαστικό της, Brian Laundrie.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI στο Denver, Michael Schneider: «Όλα τα βήματα της έρευνας έχουν ολοκληρωθεί σε αυτή την υπόθεση. Η έρευνα ταυτοποίησε τον Brian Laundrie ως το μοναδικό πρόσωπο που εμπλέκεται άμεσα στον τραγικό θάνατο της Gabby Petito».

Την ίδια στιγμή, το FBI δήλωσε ότι ο 23χρονος δράστης είχε στείλει γραπτά μηνύματα με σκοπό να εξαπατήσει τον κόσμο ότι η Gabby ήταν ακόμη ζωντανή αφού τη χτύπησε και την στραγγάλισε στα τέλη Αυγούστου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το FBI δεν έκανε ξεκάθαρο τι ακριβώς είχε γράψει ο Laundrie στο σημειωματάριο που βρέθηκε αλλά και στα μηνύματα που είχε στείλει στην Petito, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν πάντως στην ανακοίνωση: «Ο χρόνος και το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων δείχνουν ότι ο Laundrie επιχείρησε να εξαπατήσεις τις αρχές επιβολής του νόμου, προκαλώντας την εντύπωση ότι η Petito ήταν ακόμη ζωντανή».

Από έκθεση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πολλές ευθύνες αποδίδονται και στην αστυνομία της Γιούτα καθώς καθώς δεν υπέβαλε αναφορά για ενδοοικογενειακή βία όταν η Petito είχε ομολογήσει ότι είχε χτυπήσει πρώτη τον Laundrie.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση της 22χρονης Gabby Petito. Ήταν διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της, Brian Laundrie. Το ζευγάρι έκανε road trip στις ΗΠΑ και μοιραζόταν την περιπέτειά του στα social media. Δεν επέστρεψαν μαζί, ωστόσο. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε στο σπίτι του Laundrie στη Florida, εκείνος επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι. Εκείνη, ήταν άφαντη.

Οι γονείς της πήγαν στην αστυνομία στις 11 Σεπτεμβρίου. Όταν ξεκίνησε η έρευνα, ο σύντροφός της έφυγε, με την οικογένειά του να δηλώνει ότι μάλλον έκανε πεζοπορία κοντά στο εξοχικό τους. Δεν γύρισε ποτέ.

Σε Συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τότε ο ιατροδικαστής, δεν κατονόμασε κανέναν ύποπτο. Αναφέρθηκε, όμως, στην υπόθεση ως «έναν μόνο από τους πολλούς θανάτους στη χώρα, οι οποίοι σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία».