UPDATE #NOW

Η Disney δεν ήθελε κορίτσι με μύες στο Encanto, αλλά η επιτυχία της Luisa τη διέψευσε πανηγυρικά


Κλέλια Φατούρου

27 Ιανουαρίου 2022

Η Disney δεν ήθελε κορίτσι με μύες στο Encanto, αλλά η επιτυχία της Luisa τη διέψευσε πανηγυρικά
Ο παιδικός χαρακτήρας που απεικονίζεται ρεαλιστικά, και τον προτιμούν τα παιδιά

Η animated ταινία της Disney, Encanto, έχει μπει στην κούρσα των Όσκαρ και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Η μουσική του Lin-Manuel Miranda και η ποικιλία στην εμφάνιση και τις προσωπικότητες των πρωταγωνιστών έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι ότι χρειάστηκε να δοθεί μάχη για τον ρόλο της Luisa, της μεγαλύτερης αδερφής της Mirabel, η οποία είναι ψηλή και αρκετά μυώδης. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που υπήρξαν διαφωνίες. Η Disney συνεχίζει να έχει μία προτίμηση στην απεικόνιση των γυναικών, μέσα από λεπτά σώματα και θηλυπρέπεια στο ντύσιμο.

Η Luisa είναι μία δυνατή γυναίκα με τρυφερό πνεύμα, που παίρνει ζωή από τη φωνή της ηθοποιού Jessica Darrow. Η αδερφή της Mirabel Madrigal έχει το δώρο της υπερδύναμης, σηκώνοντας βαρέλια, γαϊδουράκια, ακόμα και ολόκληρο το σπίτι των Madrigal. Το πρόβλημα της Disney είναι ότι καμία από τις δυνατές γυναίκες που έχει απεικονίσει κατά καιρούς δεν ήταν τρομερά ψηλή και μυώδης. Η ομάδα των σχεδιαστών της ταινίας, όμως, ήθελε να το αλλάξει αυτό.

Ο σχεδιαστής Dylan Ekren σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο αργότερα έκανε ιδιωτικό, το πόσο δύσκολο ήταν να πείσουν την Disney για την εμφάνιση της Luisa. «Νομίζω ότι όλοι θέλαμε να το κάνουμε με τρόπο που να ταιριάζει στον χαρακτήρα της και χαίρομαι για την εξέλιξη της κατάστασης. Απλά πάτησα τα κουμπιά με τη σωστή σειρά», είχε γράψει ο Ekren τον περασμένο Ιούλιο.

Και όπως όλα δείχνουν, το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, όχι μόνο για το diversity και τη ρεαλιστική απεικόνιση της Luisa. Τα προϊόντα του χαρακτήρα της έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από το κοινό, συγκριτικά με εκείνα της αδερφής της, Isabela -που είναι πιο θηλυκή, κατά τα Disney πρότυπα, και η εμφάνισή της χαρακτηρίζεται από δαντέλα και λουλούδια.

Ευτυχώς τα παιδιά προτιμούν να ταυτίζονται με κάθε είδους πραγματικούς χαρακτήρες και όχι μόνο με κορίτσια που είναι χαριτωμένα, girly και αδύνατα. Τώρα η Disney το ξέρει.

TAGS