UPDATE #NOW

Τα καλύτερα road trips του 2022: Οι top 5 προορισμοί που περιμένουν να τους ανακαλύψεις


JTeam

28 Ιανουαρίου 2022

Τα καλύτερα road trips του 2022: Οι top 5 προορισμοί που περιμένουν να τους ανακαλύψεις
Pexels/Leah Kelley
Οι κορυφαίοι προορισμοί για να κάνεις το επόμενο roadtrip

Μπορεί το 2022 να ξεκίνησε κάπως δύσκολα, αλλά έχουμε μπροστά μας μία ολόκληρη χρονιά, γεμάτη περιπέτειες και εκπλήξεις.

Η πανδημία και οι απαγορεύσεις δημιούργησαν μία (όχι και τόσο) νέα τάση στα ταξίδια. Τα road trips έγιναν η αγαπημένη επιλογή των νέων, που ήθελαν να δουν τον κόσμο, αποφεύγοντας τις πτήσεις, τα τρένα και τα αεροπλάνα. Το αυτοκίνητο αποτελεί μία πιο ασφαλή επιλογή, ειδικά για τους ταξιδιώτες που θέλουν να δουν τον κόσμο, αλλά φοβούνται εξαιτίας του Covid.

Αν ψάχνεις τον επόμενο προορισμό, που θα συνδυαστεί με road trip, η λίστα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αξιολογεί 118 χώρες, με κριτήρια την ποιότητα των δρόμων, τις τιμές της βενζίνης και την ποικιλία των τοπίων. Συνυπολογίστηκε το κατά πόσο υπάρχουν μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στο Bestcities.org.

Οι 5 προορισμοί που ακολουθούν είναι οι κορυφαίες προτάσεις για το 2022.

Η.Π.Α

Route 66

Jenny.Gr
Unsplash/Morten Andreassen

2.450 μίλια, με διαδρομή από το Σικάγο, Ιλινόις μέχρι τη Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια. Η πιο γνωστή διαδρομή της Αμερικής, από όπου περνάς από μικρές πόλεις με παραδοσιακά diners και vintage μπαρμπέρικα.

Pacific Coast Highway

1.250 μίλια από το San Diego μέχρι την Washington. Εδώ θα απολαύσεις απίστευτη θέα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, παραλίες, εθνικά πάρκα και πράσινα τοπία.

Μεξικό

Με 35 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, το Μεξικό είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για road trip. Η διαδρομή Baja California Peninsula ξεκινάει από την Τιχουάνα και καταλήγει στο Cabo San Lucas. Λίμνες, πουλιά, έρημοι και ένα ταξίδι γεμάτο διαφορετικά τοπία.

Yukatan Peninsula Loop

Μπορείς να κάνεις τον γύρο του Κανκούν και να απολαύσεις τα υπέροχα νερά του.

Καναδάς

Trans-Canada Highway

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εθνικός δρόμος σε όλο τον κόσμο, μπορεί να σου πάρει μέχρι και έναν μήνα, αν θες να δεις τα πάντα, να κάνεις camping το καλοκαίρι και σκι τον χειμώνα. Ένας ακόμη δρόμος, 75 μιλίων (Highway 99), είναι γεμάτος φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές. Ο ιδανικός προορισμός για χειμερινά σπορ.

Μαλαισία

Η μόνη χώρα της Ασίας που μπήκε στη λίστα και αποτελεί οικονομικό προορισμό. Η διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα Cameron Highlands θα σου πάρει μισή μέρα και είναι γνωστή για τις υπέροχες φυτείες τσαγιού. Λίγο πιο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, η πόλη Petaling Jaya σε οδηγεί στα νησιά του Langkawi.

Αργεντινή

Από την Παταγονία μέχρι την επαρχία Jujuy, θα βρεις καταρράκτες, βουνά και χωριά γύρω από λίμνες. Από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Σάλτα (925 μίλια), θα βρεθείς σε αμπελώνες, θα δοκιμάσεις κρασιά και θα κάνεις ιππασία.

TAGS