UPDATE #NOW

H Melinda French Gates δε θα δωρίσει την περιουσία της στο Ίδρυμα Gates: «Αναζητώ νέες συνεργασίες, ιδέες, απόψεις»


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2022

H Melinda French Gates δε θα δωρίσει την περιουσία της στο Ίδρυμα Gates: «Αναζητώ νέες συνεργασίες, ιδέες, απόψεις»
Instagram @melindafrenchgates
«Αναγνωρίζω πόσο εξοργιστικό είναι που τόσος πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια ενός ατόμου»

H Melinda French Gates, συνιδρύτρια του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ανακοίνωσε ότι δε θα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στον φιλανθρωπικό οργανισμό. Όπως αναφέρει το Wall Street Journal, στόχος της είναι να μοιράσει τα χρήματά της σε μία σειρά φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, οι περισσότερες από τις οποίες δε σχετίζονται με το Ίδρυμα.

«Αναγνωρίζω πόσο εξοργιστικό είναι που τόσος πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια ενός ατόμου, και πιστεύω ότι το μόνο υπεύθυνο που μπορώ να κάνω με μία περιουσία τέτοιου μεγέθους, είναι να τη δώσω – όσο πιο συνετά και αποτελεσματικά γίνεται», εξήγησε.

«Υπέρτατος στόχος κάθε φιλάνθρωπου θα έπρεπε να είναι η εξάλειψη της ανάγκης για φιλανθρωπία», πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις ότι το να δωρίζεις χρήματα που η οικογένειά σου δε θα χρειαστεί ποτέ, είναι μία εξαιρετικά ευγενής πράξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου, πως το πραγματικό πρότυπο γενναιοδωρίας αποτελούν εκείνοι που δίνουν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα στερηθούν».

«Αυτός είναι και ο λόγος που δεσμεύομαι να κάνω περισσότερα από το να υπογράφω επιταγές. Δεσμεύω τον χρόνο, την ενέργεια και τις προσπάθειές μου για την εξάλειψη της φτώχειας και την ενίσχυση της ισότητας – για τις γυναίκες και τα κορίτσια και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες – στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο».

Το 2010, η Melinda French Gates και ο τότε σύζυγός της, Bill Gates, ξεκίνησαν το The Giving Pledge, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffet. Πρόκειται για μία εκστρατεία που ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να προσφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εκείνη την εποχή, το ζευγάρι δήλωσε ότι δέσμευσε «την πλειονότητα του πλούτου» τους στο Ίδρυμα Gates, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων από πολλές ασθένειες και «να διαλύσουν άλλα εμπόδια στην υγεία και την εκπαίδευση».

Από την ημέρα που βγήκε το διαζύγιό τους, το 2021, η French Gates έχει απομακρυνθεί. Ήδη, από το 2015, είχε ιδρύσει την επενδυτική εταιρεία Pivotal Ventures, η οποία ασχολείται με την ενίσχυση της κοινωνικής και επαγγελματικής προόδου γυναικών και οικογενειών στις ΗΠΑ.

«Θεωρώ ότι η φιλανθρωπία είναι πιο αποτελεσματική όταν δίνει προτεραιότητα στην προσαρμοστικότητα, αντί για την ιδεολογία – και ο λόγος που με το ίδρυμα και την Pivotal Ventures θα συνεχίσω να αναζητώ συνεργάτες, ιδέες και απόψεις», έγραψε η δισεκατομμυριούχος.