UPDATE #NOW

Το Harvard προσφέρει 10 online μαθήματα εντελώς δωρεάν


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2022

Το Harvard προσφέρει 10 online μαθήματα εντελώς δωρεάν
Emily Karakis on Unsplash
Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και γνώση της αγγλικής γλώσσας

Αν αποφασίσετε να σπουδάσετε στο Harvard, θα χρειαστείτε περίπου 70 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Κάποιος θα το χαρακτήριζε ακριβό – είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, άλλωστε – όμως υπάρχει μία αρκετά οικονομική επιλογή. Μία επιλογή που δεν απαιτεί ούτε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Παρακάτω, θα δούμε 10 μαθήματα που προσφέρονται δωρεάν, αλλά ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε ένα ποσό για να πάρουμε την πιστοποίηση στο τέλος. Ας ρίξουμε μία ματιά στην παρακάτω λίστα και ας σκεφτούμε ότι το ταξίδι μας στο Harvard μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας.

Justice

Ένα από τα διασημότερα μαθήματα που διδάσκονται στο Harvard, το πανεπιστήμιο με την αρχαιότερη νομική σχολή των ΗΠΑ, είναι αυτό του Δικαίου. Διαρκεί 12 εβδομάδες, με καθηγητή τον Michael Sandel κι ασχολείται με τις κλασικές αλλά και τις σύγχρονες θεωρίες, τα μεγαλύτερα διλήμματα και την εφαρμογή του νόμου σήμερα.

Masterpieces of World Literature

Αυτό το μάθημα μας καλεί να μπούμε «σε ένα παγκόσμιο ταξίδι εξερεύνησης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της λογοτεχνίας». Οι διαλέξεις έχουν συνολική διάρκεια 7 ωρών την εβδομάδα και θα μας εξηγήσουν τον τρόπο σκέψης των μεγαλύτερων συγγραφέων που πέρασαν ποτέ από τον κόσμου, ανάμεσά τους ο Goethe, o Βολτέρος και ο Rushdie.

Women Making History: 10 Objects, Many Stories

Το μάθημα αυτό διδάσκεται από δύο γυναίκες, αναφέρεται σε γυναίκες και απευθύνεται σε όλους. Διαρκεί 6 μόλις εβδομάδες.

Fundamentals of TinyML

Ο κόσμος της πληροφορικής δε θα πάψει να εξελίσσεται και το συγκεκριμένο μάθημα θα μας δώσει τις βάσεις για την κατανόηση των γλωσσών μηχανής και την εφαρμογή τους σε μικρά συστήματα, όπως των smartphones. Καθηγητές είναι οι Vijay Janapa Reddi του Harvard και Laurence Moroney της Google.

Backyard Meteorology: The Science of Weather

Θα μάθουμε να κάνουμε δική μας μετεωρολογική πρόβλεψη, ρίχνοντας μια ματιά στον καιρό από το παράθυρό μας. Επίσης, θα πάρουμε πληροφορίες που ίσως μας σώσουν τη ζωή – πώς να μη μας χτυπήσει κεραυνός, για παράδειγμα.

Shakespeare's Life and Work

Όσοι θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου λογοτέχνη, δεν έχουμε παρά να πάρουμε αυτό το εντατικό course. Διαρκεί 4 εβδομάδες και θα πρέπει να μελετάμε για 7 ώρες κάθε μία από αυτές. Θα αναλύσουμε όμως το έργο του και θα γνωρίσουμε την πολιτισμική του σημασία.

Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science (physics)

Θα μάθουμε την επιστήμη της μαγιονέζας, κάνοντας πειράματα στην κουζίνα του σπιτιού μας. Θα μάθουμε τι κρύβεται πίσω από την υφή του φαγητού, θα κατανοήσουμε τη φυσική πίσω από τα στάδια της μαγειρικής και θα καταλάβουμε γιατί μερικές φορές είναι προτιμότερο να σιγοψήνουμε για ώρες, αντί να ανεβάζουμε τη θερμοκρασία γλιτώνοντας χρόνο.

CitiesX: The Past, Present, and Future of Urban Life

Αυτό το μάθημα προσφέρει βαθιά κατανόηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος των πόλεων, με στόχο να εκτιμήσουμε και να βελτιώσουμε τις αστικές περιοχές. Θα εξετάσουμε case studies από ολόκληρο τον κόσμο, απ’ το Λονδίνο ως το Rio de Janeiro κι από τη Νέα Υόρκη ως τη Βομβάη, σε 11 μόλις εβδομάδες.

PredictionX: Omens, Oracles & Prophecies

Αυτό το μάθημα είναι για τους λάτρεις της αστρολογίας κι εξετάζει τις «προ-επιστημονικές» μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος, από την ανάγνωση ρούνων, μέχρι τις ιέρειες του Μαντείου των Δελφών και τα σύγχρονα Ταρώ.

The Health Effects of Climate Change

Γνωρίζουμε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το περιβάλλον. Ήρθε ώρα να δούμε πώς αγγίζει τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέσα σε 7 εβδομάδες, το Harvard θα μας εξηγήσει τον ρόλο της στη διατροφή, τις ασθένειες και τη μετανάστευση, δείχνοντάς μας παράλληλα πώς μπορούμε να δράσουμε ώστε να την αντιμετωπίσουμε.

TAGS