UPDATE #NOW

Το Facebook χάνει καθημερινούς χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία του


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2022

Το Facebook χάνει καθημερινούς χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία του
Το Facebook για πρώτη φορά στα 18 χρόνια λειτουργίας του, αποχαιρετά καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Και μαζί με αυτούς, και την αξία των μετοχών του.

Το Facebook αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο. Όπως καταγράφηκε, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 οι καθημερινοί ενεργοί του χρήστες παγκοσμίως ήταν 1,929 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όταν ήταν 1,93 δισεκατομμύρια. Η συγκεκριμένη πτώση συναντάται για πρώτη φορά από το 2004.

Οι μηνιαίοι χρήστες παρέμειναν σταθεροί στα 2,91 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πέρσι αλλά ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών στο Facebook, Whatsapp, Instagram κ.α. αυξήθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο έτος κατά 9%, αγγίζοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια.

Εκτός από την εντυπωσιακή μείωση των χρηστών, οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms σημείωσαν μεγάλη υποχώρηση σχεδόν 22% στο αμερικανικό χρηματιστήριο αργά την Τετάρτη, μειώνοντας κατά 200 δισεκατομμύρια τη χρηματιστηριακή της αξία.

Μάλιστα, τα κέρδη της Meta μειώθηκαν κατά 8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, στα 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Ο περιορισμός των διαφημιστικών εσόδων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, WhatsApp), οι μεγάλες επενδύσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του metaverse, και ο μεγάλος ανταγωνισμός από πλατφόρμες όπως το Tik Tok και το YouTube, είναι ανάμεσα στις αιτίες που η Meta φαίνεται να σημειώνει αυτή την πτώση.

Η πρόβλεψη είναι ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση μόνο στο 3% του ρυθμού ανάπτυξης των εσόδων της στο επόμενο τρίμηνο, τα οποία υπολογίζει ότι θα είναι 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια που έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια.

TAGS