UPDATE #NOW

Ο Steven Soderbergh έχει ένα βασικό πρόβλημα με τις superhero ταινίες: «Κανείς δεν κάνει σεξ!»


Κλέλια Φατούρου

8 Φεβρουαρίου 2022

Ο Steven Soderbergh έχει ένα βασικό πρόβλημα με τις superhero ταινίες: «Κανείς δεν κάνει σεξ!»
Wikipedia
Ο Steven Soderbergh θέλει ρεαλισμό και σεξ, αλλιώς δεν καταλαβαίνει τον λόγο ύπαρξης μίας ταινίας. Δεν διαφωνούμε.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και θα έχεις δει σίγουρα το (επίκαιρο) Contagion, την Έριν Μπρόκοβιτς, τη Συμμορία των 11 (και τα sequels) και πολλά ακόμη, αλλά μην περιμένεις να τον δεις να συμμετέχει σε ταινία της Marvel ή γενικά με superheroes. Και δεν τον αδικούμε για αυτά που πιστεύει.

Σε συνέντευξή του στο Daily Beast, είπε ότι δεν είναι κατά των ταινιών ούτε έρχονται κόντρα με τη φιλοσοφία του, συγκριτικά με άλλους συναδέλφους του. Το πρόβλημα που έχει με τις superhero ταινίες είναι ότι δεν είναι και τόσο ρεαλιστικές. «Δεν θα έκανα τέτοια ταινία και δεν το λέω από σνομπισμό. Είμαι πολύ προσγειωμένος και λογικός για να αποδεχθώ ότι οι νόμοι της φυσικής δεν υφίστανται σε ένα τέτοιο σύμπαν. Μάλλον μου λείπει αυτό το είδος φαντασίας».

Από ό,τι φαίνεται όμως, αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον Steven Soderbergh είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου σεξ.

«Μα κανείς δεν γ@@@ει. Δεν ξέρω τι να πω στους στους ανθρώπους που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο στις superhero ταινίες».

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απουσία ερωτισμού και σεξ έχει επισημανθεί από πολλούς σκηνοθέτες στο παρελθόν, αλλά ο Steven παραέγινε συγκεκριμένος. Να πούμε όμως ότι η Marvel τον έχει ήδη προλάβει δημιουργώντας μία σκηνή σεξ στην ταινία Eternals που κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο. Άρα όλο και κάτι, μάλλον, αλλάζει.

Τον Soderbergh δεν θα τον δούμε σύντομα να σκηνοθετεί superhero ταινία, αλλά αυτή την εβδομάδα, κάνει πρεμιέρα το θρίλερ του "Kimi" στο HBO Max. Ταυτόχρονα, ετοιμάζει το τρίτο Magic Mike, και εδώ θα δεις σεξ, είναι βέβαιο.

TAGS