UPDATE #NOW

Anna Shcherbakova: H συναθλήτρια της Kamila Valieva νιώθει «κενή» μετά το χρυσό στο καλλιτεχνικό πατινάζ


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2022

Anna Shcherbakova: H συναθλήτρια της Kamila Valieva νιώθει «κενή» μετά το χρυσό στο καλλιτεχνικό πατινάζ
Instagram @anna__shcherbakova_
«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα», είπε στους δημοσιογράφους η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης

H Anna Shcherbakova είναι 17 ετών και την Πέμπτη, έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο. Παρότι η επίδοσή της στο καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν εξαιρετική, η ίδια δήλωσε ότι νιώθει «κενή μέσα της».

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα – ήμουν πανευτυχής που βρέθηκα στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Γι’ αυτό πάλευα κάθε μέρα. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη – από τη μία, νιώθω αυτό το κενό μέσα μου».

Η νίκη της δεν πήρε την προσοχή που της άξιζε – την επισκίασε το σκάνδαλο της Kamila Valieva, η οποία βρέθηκε θετική σε ουσίες doping. Ενώ της επιτράπηκε να αγωνιστεί κανονικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή θεώρησε πως δε θα ήταν σωστό να έπαιρνε κάποιο μετάλλιο – η επίδοσή της, βέβαια, στο ελεύθερο πρόγραμμα, δεν ήταν αρκετά καλή. Έκανε πολλά λάθη.

«Όταν τελείωσα, σκέφτηκα ότι είχα δώσει ό,τι περισσότερο είχα και έκανα πατινάζ προς τον στόχο μου», πρόσθεσε η Anna Shcherbakova. «Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου προγράμματος της Kamila, σκεφτόμουν μόνο ότι οι Ολυμπιακοί είχαν τελειώσει. Είδα από το πρώτο άλμα της πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη – θα της πω πώς αισθάνομαι για αυτό αργότερα».