UPDATE #NOW

Jerry Lewis: Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη σεξουαλική παρενόχληση στις συμπρωταγωνίστριές του


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2022

Jerry Lewis: Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη σεξουαλική παρενόχληση στις συμπρωταγωνίστριές του
Instagram/ianslife_in
Το ντοκιμαντέρ του Vanity Fair αποκαλύπτει την κακοποιητική συμπεριφορά του διάσημου κωμικού Jerry Lewis και, πλέον, κανείς δεν σοκάρεται.

Άλλος ένας κωμικός ηθοποιός μπαίνει στο πάνθεον των predators, έστω και μετά θάνατον. Ο θρυλικός Jerry Lewis έφυγε από τη ζωή το 2017, σε ηλικία 91 ετών και μάλλον έκρυβε πολύ καλά την κακοποιητική συμπεριφορά του. Μέχρι σήμερα. Δύο γνωστές ηθοποιοί, και συμπρωταγωνίστριές του τη δεκαετία του '50 και '60, συνεργάστηκαν με το Vanity Fair και τους σκηνοθέτες του "Allen v. Farrow", Amy Ziering και Kirby Dick και έφτιαξαν ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, μιλώντας για τη δική τους ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Karen Sharpe είχε ήδη δουλέψει με τον Clint Eastwood και τον John Wayne, ενώ ήταν κάτοχος Χρυσής Σφαίρας, όταν συνεργάστηκε με τον Jerry Lewis το 1964, στην ταινία "The Disorderly Orderly". Της έταξε τριπλάσιο μισθό και μία σπουδαία σχεδιάστρια ρούχων για τον ρόλο της. Δεν υπήρχε περίπτωση να πει όχι σε μία τέτοια πρόταση. Ειδικά σε έναν ηθοποιό που τότε ήταν ίνδαλμα και τα στούντιο παραγωγής απλά υποκλίνονταν.

Την κάλεσε σε ένα δωμάτιο γυρισμάτων για να δοκιμάσει τα ρούχα της ταινίας. «'Έχεις υπέροχο στήθος. Εξαίσια πόδια. Ωραίο σώμα. Είσαι αυτό που μου αρέσει να βλέπω». Όταν άρχισε να τη χαιδεύει και ξεκούμπωσε το παντελόνι του, εκείνη τον έκοψε και του είπε ότι δεν το συνηθίζει. Ο Jerry Lewis έγινε έξαλλος δείχνοντας «ότι δεν ήταν εξοικειωμένος με την άρνηση σε τέτοια περίπτωση». Η τιμωρία της ήταν να μην κάνει ποτέ πρόβες μαζί της και να μην της μιλά κανένας στα γυρίσματα, μετά από εντολή του κωμικού, και εκείνη δεν μπορούσε να αποχωρήσει λόγω συμβολαίου.

Στο τέλος των γυρισμάτων, ωστόσο, όταν εκείνη τον ευχαρίστησε για όλα όσα έκανε, η απάντησή του ήταν: «Είσαι μοναδικό κορίτσι. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερνες και ερχόσουν στη δουλειά. Βλέπεις, είμαι άρρωστος». Η δική της απάντηση σε αυτό; «Jerry, όλα αυτά είναι γελοίες δικαιολογίες. Μήπως να σκεφτείς να υποδυθείς έναν μαλ@@α; Το κοινό δεν θα το πίστευε, αλλά εμείς ξέρουμε την αλήθεια».

Η 91χρονη Hope Holiday είχε ορκιστεί να πάρει τα παλιά μυστικά στον τάφο της, γιατί νόμιζε ότι δεν θα την πίστευε κανείς. Ο Jerry Lewis ήταν φίλος του πατέρα της. «Τον θεωρούσα οικογένεια». Προφανώς και θα έλεγε ναι σε πρότασή του για ταινία. Ήταν ενθουσιασμένη. Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, την κάλεσε στο καμαρίνι του, την κλείδωσε μέσα και της είπε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ γοητευτική, αν δεν φορούσε συνέχεια παντελόνια.

Jenny.Gr

Συνέχισε να της μιλά σεξουαλικά, κατέβασε το φερμουάρ του και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά της, ενώ την περίμενε το αγόρι της. «Τρομοκρατήθηκα. Δεν είπα τίποτα. Ήθελα μόνο να φύγω, αλλά δεν μπορούσα». Ένα συμβάν που της κατέστρεψε τη ζωή, την έκανε να τρέμει τους άντρες και έπαθε κατάθλιψη. «Ξέρω ότι δεν μου φαίνεται, αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή και έτρεμα τους άντρες. Αν μπορούσα να του μιλήσω σήμερα, θα του έλεγα να πάει να γ@@@θει και ότι ευχαρίστως τον σκότωνα».

Το ντοκιμαντέρ του Vanity Fair περιλαμβάνει και άλλες ιστορίες γυναικών, με πιο πρόσφατη εκείνη της Amy Schumer στη σκηνή, με τον 80 plus Jerry Lewis να προσπαθεί να την ρίξει κάτω για να υποκριθεί ότι κάνει σεξ μαζί τους επειδή «κάποτε είχε πάει με όλο το Χόλιγουντ». Σοκαριστικές πληροφορίες που ίσως άργησαν να αποκαλυφθούν, αλλά σημασία έχει ότι βγήκαν στο φως. Το #metoo βοήθησε τις γυναίκες, άλλαξε τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο και οι μύθοι αποκαθηλώνονται (όσοι δεν μπορούν να καταδικαστούν).

Δείτε το βίντεο στο Vanity Fair