UPDATE #NOW

Η Zendaya μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό πλάσμα του μέλλοντος από τον Denis Villeneuve


Κλέλια Φατούρου

3 Μαρτίου 2022

Η Zendaya μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό πλάσμα του μέλλοντος από τον Denis Villeneuve
W Magazine/Jack Davison
Η συγκλονιστική φωτογράφηση της Zendaya, έτσι όπως την οραματίστηκε ο σκηνοθέτης του "Dune".

Ένα πλάσμα φτάνει στον πλανήτη Γη για να ερευνήσει τα συντρίμμια ενός σπιτιού στο Malibu. Σφαιρικά αντικείμενα αιωρούνται γύρω της, αλλά η φιγούρα της Zendaya ξεχωρίζει μέσα από ρούχα που τη μετατρέπουν σε ένα εξωγήινο ον. Ή σε ένα ον του μέλλοντος, έτσι όπως το φαντασιώθηκε ο σκηνοθέτης του Dune, Denis Villeneuve.

Κινεί αδιάλειπτα τα χέρια και όλο της το σώμα στον φακό του Jack Davison, ο οποίος ακολουθεί τις οδηγίες του Villeneuve. «Η Zendaya έχει κάνει χιλιάδες εξώφυλλα, ενώ για εμένα είναι η πρώτη φορά. Προσεγγίζω τη φωτογράφηση με ταπεινότητα», αστειεύεται ο σκηνοθέτης, απολαμβάνοντας αυτή την εμπειρία. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που καθοδηγεί τη Zendaya. Το έκανε για 7 λεπτά (γεγονός που προκάλεσε παράπονα στο κοινό) στην ταινία Dune, αλλά θα τη δούμε στο δεύτερο μέρος, το φθινόπωρο του 2023.

Στην ταινία, η Zendaya υποδύεται την Chani Kynes, ένα μέλος της φυλής Fremen, που έχει αυτά τα ιδιαίτερα μπλε μάτια και κατοικεί στον αφιλόξενο πλανήτη Arrakis. «Ήταν απίστευτη σε αυτόν τον ρόλο. Όταν η κάμερα ξεκίνησε, είδα τη δημιουργία του χαρακτήρα της», είπε για τη Zendaya ο Villeneuve, αν και η ίδια είχε τρομερό άγχος στις οντισιόν. Ωστόσο, ένιωσε μία παράξενη οικειότητα όταν ξεκίνησε να διαβάζει τα βιβλία Dune του Frank Herbert. Αργότερα έμαθε ότι ο παππούς της ήταν τεράστιος fan, όπως ακριβώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας. Τυχαίο; Τα θέματα που θίγει ο συγγραφέας -η πολιτική, η ενηλικίωση, τα όνειρα και τα κίνητρα που υπάρχουν στο υποσυνείδητο- διαμορφωσαν τη δουλειά του.

Η ηθοποιός αφέθηκε στα χέρια του Villeneuve, πράγμα που κάνει μόνο στην υποκριτική. «Είμαι Παρθένος και θέλω να έχω πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Ίσως για αυτό μου αρέσει να είμαι ηθοποιός. Είναι το μόνο μέρος που μπορώ να είμαι αυθόρμητη, χωρίς να σκέφτομαι τις συνέπειες. Ο Denis μπορεί να βρει την καρδιά του χαρακτήρα, ακόμα και αν πρόκειται για μία τεράστια ταινία επιστημονικής φαντασίας».

Ο σκηνοθέτης παρατηρεί τη μούσα του, που ποζάρει για τις ανάγκες του W Magazine, και αναλογίζεται τη δύναμη του κινηματογράφου. «Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα με το σινεμά είναι ότι όλοι χορεύουν και δημιουργούν ποίηση μπροστά σε μία κάμερα. Με συγκινεί βαθιά και δίνει νόημα στη ζωή μου. Η γλώσσα του κινηματογράφου είναι με διαφορά η πιο δυνατή. Υπνωτίζεις τους ανθρώπους και τους οδηγείς σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα. Ίσως το πετυχαίνει και η μουσική, αλλά για εμένα, ο κινηματογράφος είναι ανίκητος».

Δείτε όλη τη συνέντευξη και φωτογράφηση στο W Magazine

TAGS