UPDATE #NOW

Valeria: Γιατί να διαβάσεις τα βιβλία στα οποία βασίζεται η ισπανική σειρά του Netflix


Κλέλια Φατούρου

13 Μαρτίου 2022

Valeria: Γιατί να διαβάσεις τα βιβλία στα οποία βασίζεται η ισπανική σειρά του Netflix
Τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Netflix μας σύστησε μία σειρά με σκηνικό την πανέμορφη Μαδρίτη και πρωταγωνίστριες 4 γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 και έχουν όλα τα κλασικά σύγχρονα προβλήματα.

Η Valeria, το κεντρικό πρόσωπο, είναι μία νέα συγγραφέας που νιώθει κάπως εγκλωβισμένη στον γάμο της και γνωρίζει ξαφνικά τον έρωτα. Η Lola είναι ακομπλεξάριστη και λέει ναι στα one night stands, η Nerea είναι η δικηγόρος και η το πρόσωπο που εκπροσωπεί την LGBT κοινότητα και η Carmen, το κορίτσι με τη fun προσωπικότητα.

Μέχρι σήμερα, έχουμε δει δύο κύκλους από το Netflix και έχει χαρακτηριστεί ως το ισπανικό Sex and the City. Σε περίπτωση που δεν το έχεις ξεκινήσει, μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία της Elisabet Benavent, πάνω στα οποία βασίζονται οι κύκλοι της σειράς και κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά. Τα δύο πρώτα βιβλία «Στη θέση της Βαλέρια» και «Η Βαλέρια στον Καθρέφτη» μεταφράστηκαν στα ελληνικά, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και σε βάζουν για τα καλά στο κλίμα ή σε προετοιμάζουν για τη σειρά στο Netflix, με την οποία θα ταυτιστείς σίγουρα.

Γιατί να διαβάσεις τα βιβλία;

Jenny.Gr

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Στη θέση της Βαλέρια, γνωρίζουμε τη Βαλέρια, μια συγγραφέα σε κρίση, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή. Έχοντας ήδη εγκαταλείψει τη δουλειά της για να αφοσιωθεί στη συγγραφή, διαπιστώνει με τρόμο την παντελή απουσία έμπνευσης που τη βασανίζει, ενώ την ίδια στιγμή ο γοητευτικός σύζυγός της Αντριάν μοιάζει να μην είναι ποτέ κοντά της. Για καλή της τύχη όμως, στο πλευρό της βρίσκονται οι τρεις καλύτερες φίλες της, η Κάρμεν, η Λόλα και η Νερέα. Γοητευτικές, έξυπνες, ενδιαφέρουσες και πάντα πολυάσχολες, αυτές οι τρεις γυναίκες στηρίζουν πάντοτε κάθε της επιλογή. Ένα τρυφερό, διασκεδαστικό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες που ζουν με ένταση και πάθος, μια σύγχρονη ιστορία γεμάτη έρωτες, όνειρα, ζήλια, απιστίες, αμφιβολίες, απογοητεύσεις, μυστικά, και ένας ύμνος στη βαθιά και αληθινή φιλία.

Jenny.Gr

Στο δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας, Η Βαλέρια στον καθρέφτη, η Βαλέρια νιώθει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε μια δίνη δυνατών και αντιφατικών συναισθημάτων. Έχει μόλις δημοσιεύσει το πρώτο της μυθιστόρημα και τρέμει αναμένοντας την υποδοχή των κριτικών. Ο χωρισμός της με τον Αντριάν δεν είναι καθόλου εύκολος, και εκείνη δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να είναι με τον Βίκτορ ή όχι. Παράλληλα, οι κολλητές της φίλες ζουν η καθεμία το δικό της «δράμα»: η Λόλα δεν ξέρει τι να κάνει με τον Σέρχιο και νιώθει μοναξιά, η Κάρμεν έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της και πασχίζει να καταλάβει τον Μπόρχα, τον νυν σύντροφο και πρώην συνάδελφό της... και η Νερέα ξυπνάει κάθε πρωί με ναυτία. Οι περιπέτειες της Βαλέρια και της γυναικοπαρέας της συνεχίζονται σε ένα μυθιστόρημα καθηλωτικό, ξεκαρδιστικό, ερωτικό, που σε κάθε του σελίδα ο αναγνώστης θα γελάσει, θα κλάψει, θα νιώσει αγωνία και απόγνωση, αλλά εντέλει ίσως θα μπορέσει να πιστέψει και πάλι στον αληθινό έρωτα και στην αιώνια φιλία.

TAGS