UPDATE #NOW

Το Top Gun: Maverick είναι επιτέλους εδώ και το trailer μας προκαλεί αμηχανία


JTeam

29 Μαρτίου 2022

Το Top Gun: Maverick είναι επιτέλους εδώ και το trailer μας προκαλεί αμηχανία
Έρχεται το sequel του Top Gun και μάλλον μας προκαλεί αμηχανία

Αν δεν γεννήθηκες πριν το 1986, δεν έχει σημασία, γιατί το Top Gun έχει παίξει σε τόσες επαναλήψεις που αποκλείεται να μην σου έχει εντυπωθεί η εικόνα του πιλότου Tom Cruise με τα Ray Ban γυαλιά ηλίου.

Η ταινία ξεκίνησε με το μικρό budget των 15 εκατ. δολαρίων και απέφερε 357,1 εκατ. (μιλώντας πάντα για το 1986). Ο Tom Cruise λοιπόν, αλλά και ο τότε συμπρωταγωνιστής του, Val Kilmer, επιστρέφουν με το sequel Top Gun: Maverick. Το budget της συνέχειας είναι στα 150 εκατ. δολάρια και για να φτάσει την επιτυχία του πρώτου, θα πρέπει να έχει κέρδος που θα πλησιάζει το 1 δις. Δύσκολα τα πράγματα για τον Tom.

Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο έχει συμβεί για καμιά δεκαριά ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου και κάτι μου λέει ότι το Top Gun: Maverick δεν πλησιάζει επ'ουδενί αυτή την πιθανότητα. Οι λόγοι (εκτός από τον ίδιο τον Tom) είναι διάφοροι. Οι αναβολές για την πρεμιέρα εξαιτίας της πανδημίας, η έλλειψη των stars στο cast, και το νεότερο κοινό που ενδεχομένως δεν έχει δει την πρώτη, δεν ξέρει ακριβώς την πλοκή και δεν ενδιαφέρεται και τόσο να μάθει τη συνέχεια.

Αν και οι ταινίες Mission Impossible πλησίασαν σημαντικά αυτή την εισπρακτική επιτυχία, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και για το Top Gun, ακόμα και αν έχουν επιστρατευτεί οι Jennifer Connelly και Jon Hamm. Όπως και να έχει, θα το μάθουμε αρκετά σύντομα, αφού η ταινία κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2022.

TAGS