UPDATE #NOW

Ένα τραγούδι για την Ουκρανία: Το «Μουσικό Κουτί» για τη στήριξη των πολιτών - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε


JTeam

5 Απριλίου 2022

Ένα τραγούδι για την Ουκρανία: Το «Μουσικό Κουτί» για τη στήριξη των πολιτών - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Instagram @ertofficial_
Μπορούμε ακόμα να βοηθήσουμε - Δείτε παρακάτω τι πρέπει να ξέρετε

Το βράδυ της Δευτέρας, είδαμε ένα «Μουσικό Κουτί» διαφορετικό από τα άλλα. Στο ειδικό επεισόδιο της εκπομπής, με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Ουκρανία», περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τους πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου, ή παραμένουν εκεί, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Αν το θέλουμε, μέχρι σήμερα στις 23:59, έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε, καθένας όπως μπορεί.

«Το Μουσικό Κουτί είναι αφιερωμένο στους άμαχους και τους πρόσφυγες λόγω της ρωσικής εισβολής», ανέφερε στην εισαγωγή του ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πρόσθεσε πως «μας ενώνει κάτι μεγαλύτερο, η ανάγκη μας να προσφέρουμε στα θύματα αυτής της μεγάλης τραγωδίας που συμβαίνει δίπλα μας».

Η χθεσινοβραδινή συμμετοχή ήταν μεγάλη - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάθης Δρογώσης, ξεπέρασε τις 170.000 ευρώ.

Εμπνευστής της βραδιάς, ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος. «Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας. Μην σιωπήσετε. Ακολουθήστε το δρόμο της καρδιάς σας», ήταν το μήνυμά του.

Εκτός από τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα, η βραδιά συγκίνησε και λόγω του φινάλε της. Τα μέλη της μουσικής συντροφιάς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, ερμήνευσαν υπέροχες διασκευές των: Knockin’on heaven’s door (Bob Dylan), Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη (Διονύσης Σαββόπουλος), Give peace a chance (John Lennon / Plastic Ono Band -πρώτη εκτέλεση).

Τι μπορούμε να κάνουμε

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε μέχρι τις 23:59 σήμερα, Τρίτη, να προσφέρουμε:

  • στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 14700,
  • από κινητό με χρέωση 3,29 ευρώ είτε με κλήση , είτε με sms γράφοντας το αρχικό γράμμα Ο (Όμικρον)
  • από σταθερό , με χρέωση 3,14 ευρώ

Αν επιθυμούμε να προσφέρουμε μεγαλύτερο ποσό, μπορούμε να κάνουμε κατάθεση στον επίσημο τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη συνέχεια θα διαθέσει το σύνολο του ποσού στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, για τη στήριξη του ανθρωπιστικού του έργου.