UPDATE #NOW

Στο Comicdom 2022, θα βρεις την έκθεση "The Legend Of Wonder Woman" που γιορτάζει τα 80 χρόνια της εμβληματικής αμαζόνας


Κλέλια Φατούρου

12 Απριλίου 2022

Στο Comicdom 2022, θα βρεις την έκθεση "The Legend Of Wonder Woman" που γιορτάζει τα 80 χρόνια της εμβληματικής αμαζόνας
Η έκθεση που ξεχωρίσαμε από το Comicdom CON Athens 2022

Το Comicdom CON Athens 2022 πλησιάζει και αυτή θα είναι η 16η συνεχή χρονιά που οι πόρτες θα ανοίξουν για τους fans των comics.

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με ένα τριήμερο γεμάτο comics, workshops και ελεύθερη είσοδο. Αν και θα δούμε πολλά, εμείς ξεχωρίσαμε μία έκθεση που συνδυάζει το comic με τη γυναικεία ενδυνάμωση και είναι ήδη μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του φετινού Comicdom. Τον «Θρύλο της Wonder Woman».

Εμείς μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της έκθεσης για το τι πραγματεύεται, πόσο έχει αλλάξει η Wonder Woman τα τελευταία 80 χρόνια (από τότε που ξεκίνησε δηλαδή) και πόσο σημαντική είναι η γυναικεία ενδυνάμωση.

Jenny.Gr

«Η έκθεση που παρουσιάζουμε φέτος στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum, αποτελεί μια αναδρομή στα 80 χρόνια της εμβληματικής ηρωίδας και παράλληλα ένας φόρος τιμής σε όσα συμβολίζει. Στόχος μας είναι, αφενός να φέρουμε την Wonder Woman και την ιστορία της μέσα από πρωτότυπες σελίδες εμβληματικών δημιουργών, θυμίζοντάς την στους παλιούς και συστήνοντάς την στους νέους αναγνώστες. Παράλληλα, τόσο μέσα από την έκθεση, όσο και τις δράσεις που την πλαισιώνουν, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη γυναικεία και όχι μόνο ενδυνάμωση, σε μια περίοδο που η όλη θεματική είναι εξαιρετικά επίκαιρη».

Όσο για την εξέλιξη της Wonder Woman τα τελευταία χρόνια, η απάντηση ήταν η εξής: «Εγώ πάντως αν ήμουν 80 χρονών, θα ήθελα να είμαι σαν την Wonder Woman, καθώς ο χρόνος φαίνεται ότι δεν την αγγίζει. Σίγουρα μέσα σε αυτή την πολυετή πορεία της μπορούμε να διακρίνουμε διαφορετικά πρόσωπα και προσεγγίσεις, κυρίως μέσα από τη ματιά των δημιουργών που ανέλαβαν να πουν την ιστορία της. Όμως ο χαρακτήρας και όσα πρεσβεύει, όπως ο ηρωισμός, το κουράγιο, η ενδυνάμωση, η πεποίθηση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε χώρους που οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι δεν θα επιβιώσεις».

Jenny.Gr

«Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, η ενδυνάμωση και η αλληλεγγύη φαντάζουν τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε στα χέρια μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές προκλήσεις. Πιστεύω ότι όλοι μέσα μας κρύβουμε μια Wonder Woman, όλοι όσοι έχουμε το θάρρος να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε ξανά, πιο δυνατοί και συμπαρασύροντας μαζί μας και όλους όσους κάποιες στιγμές νιώθουν αδύναμοι και μόνοι».

Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την έκθεση το Σάββατο, 12:00-13:00, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος Γκίκας, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η είσοδος είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικους, ή με δήλωση self test από γονέα ή κηδεμόνα για τους ανήλικους. Μπείτε στην ιστοσελίδα του Comicdom για περισσότερες πληροφορίες.