UPDATE #NOW

Ο Zelensky παρασημοφόρησε τον Patron, τον σκύλο που εντοπίζει νάρκες στην Ουκρανία


Κλέλια Φατούρου

10 Μαΐου 2022

Ο Zelensky παρασημοφόρησε τον Patron, τον σκύλο που εντοπίζει νάρκες στην Ουκρανία
Instagram/Washington Post
Ο Patron βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του στην Ουκρανία

Η πιο γλυκιά στιγμή αυτής της εβδομάδας ήταν το μετάλλιο που απένειμε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, στον ηρωικό σκύλο που κουνούσε την ουρά του από χαρά όταν έλαβε αυτήν τη τιμή.

Ο υπέροχος Patron βοήθησε τη χώρα με τις ικανότητές του, από την αρχή της ρωσικής εισβολής. Το δίχρονο Τζακ Ράσελ-τεριέ έχει κλέψει τις καρδιές όλων, επειδή είναι εκπαιδευμένο να εντοπίζει ναρκοπέδια με την όσφρησή του σε ορυχεία και να εκπαιδεύει τα παιδιά για τους κινδύνους.

Ο Zelensky τον περιέγραψε ως έναν μικρό αλλά πολύ διάσημο στρατιώτη που συμβάλει στην ασφάλεια των παιδιών και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιοχές σύγκρουσης, γιατί μπορούν να εντοπίζουν τις βόμβες και τα μέταλλα πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους.

Ο Patron, που το όνομά του σημαίνει φυσίγγιο στα ουκρανικά, έγινε ένα ισχυρό πατριωτικό σύμβολο για το Κίεβο και φυσικά έγινε η έμπνευση για καρτούν, πλεκτά παιχνίδια και διάφορες μορφές τέχνης. Από τις 24 Φεβρουαρίου, έχει εντοπίσει περισσότερα από 200 εκρηκτικά και αυτό του χάρισε ένα τιμητικό μετάλλιο. Εκεί παρευρέθηκε και ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau, που πραγματοποίησε επίσκεψη έκπληξη και ενίσχυσε τον στρατό με 50 εκατ. δολάρια. Ο Patron πάντως του γαύγισε όταν τον είδε να ψάχνει τις τσέπες του, περιμένοντας μάλλον κάτι σε treat.