UPDATE #NOW

Η Gwyneth Paltrow δημιούργησε πάνες από μαλλί alpaca προς $120 με στόχο να εξοργίσει


JTeam

12 Μαΐου 2022

Η Gwyneth Paltrow δημιούργησε πάνες από μαλλί alpaca προς $120 με στόχο να εξοργίσει
Και τα κατάφερε, αλλά το σχέδιό της ήταν πιο έξυπνο από όσο φαινόταν.

H Goop έχει καταφέρει να πουλήσει απίστευτα πράγματα – από το διάσημο αυγό μέχρι το κερί που υποτίθεται ότι μυρίζει σαν τον κόλπο της ιδρύτριας του brand, Gwyneth Paltrow, τα προϊόντα είναι πολλά και, ας είμαστε ειλικρινείς, λίγο cringe. Τώρα, έρχεται κάτι νέο που κάποιος κακοπροαίρετος ίσως χαρακτήριζε αχρείαστο: το Diapér, μία πανάκριβη πάνα από παρθένο μαλλί alpaca και κεχριμπαρένια κουμπώματα, «γνωστά για τις αρχέγονες ιδιότητες συναισθηματικής κάθαρσης» που έχουν.

Είναι εξοργιστικό; Μάλλον. Ειδικά την ώρα που πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να αγοράσουν τις πιο οικονομικές πάνες της αγοράς για τα μωρά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σχόλια κάτω από τη διαφημιστική ανάρτηση του προϊόντος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά – «κάνετε πλάκα, έτσι δεν είναι;» έγραφαν. «Είναι Πρωταπριλιά;», «Μας δουλεύετε; Δεν έχω λόγια. Γιατί να μη δωρίσετε χρήματα σε έναν παγκόσμιο οργανισμό για άπορες μητέρες και παιδιά;».

Φαίνεται πως οι χρήστες του Instagram είχαν δίκιο. Όχι, τα προϊόντα αυτά δεν είναι αληθινά. Όχι, η Gwyneth Paltrow δεν αποφάσισε να πουλήσει πάνες από μαλλί alpaca. Ήταν ο τρόπος της, όμως, να φέρει στο επίκεντρο ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Το Diapér θα πωλούταν σε δωδεκάδες και θα είχε κόστος 120 δολάρια κι αυτό προκάλεσε οργή.

«Ωραία. Σχεδιάστηκε για να μας θυμώσει», είπε η Paltrow σε βίντεο που ανάρτησε. «Γιατί αν σας εξοργίζει το να αντιμετωπίζουμε τις πάνες σαν πολυτέλεια, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με το ότι φορολογούνται σαν πολυτελή προϊόντα. Το Diapér είναι ένα ψεύτικο προϊόν που έχει στόχο να ρίξει φως σε ένα πραγματικό πρόβλημα».

«Παρά την απόλυτη ανάγκη σε πάνες, σε 33 πολιτείες δεν αντιμετωπίζονται ως είδη πρώτης ανάγκης», τόνισε η ηθοποιός και επιχειρηματίας. «Τις φορολογούν σαν αγαθά πολυτελείας».

Στη συνέχεια, παρέπεμψε τους followers να προσφέρουν χρήματα στην Baby2Baby, η οποία παρέχει πάνες, γάλα και άλλα είδη σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.