UPDATE #NOW

Τελικός Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα


JTeam

15 Μαΐου 2022

Τελικός Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα
Η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 66ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μουσική διοργάνωση ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτη μουσική, εντυπωσιακές και μη εμφανίσεις αλλά και αντιπολεμικά μηνύματα. Στον τελικό, 25 χώρες συνολικά διαγωνίστηκαν για το μεγάλο βραβείο. 20 προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς και οι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία).

Στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανία με το τραγούδι Stefania.

To συγκρότημα Kalush Orchestra από τη χώρα που έχει δεχθεί ρωσική εισβολή, σάρωσε στις ψήφους του κοινού και με 631 πόντους κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

H Ελλάδα με το Die Together και την Αμάντα Γεωργιάδη τερμάτισε στην 8η θέση. Από το televoting η Ελλάδα πήρε 57 βαθμούς, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 215. Η Ουκρανία πήρε 439 πόντους και με σύνολο 631 κέρδισε την φετινή Eurovision.

Στη δεύτερη θέση με 466 βαθμούς τερμάτισε το Ηνωμένο Βασίλειο με το κομμάτι Space Man, ενώ τρίτη ήρθε η εκρηκτική Chanel από την Ισπανία με το Slo Mo. Την πεντάδα έκλεισε η Σουηδία και η Σερβία. Οι οικοδεσπότες Ιταλοί τερμάτισαν στην έκτη θέση, ενώ την έκπληξη έκανε η Μολδαβία που σκαρφάλωσε στην 7η θέση.