UPDATE #NOW

Moonage Daydream: Το πρώτο τρέιλερ του doc για τον David Bowie, απλά καθηλώνει


JTeam

24 Μαΐου 2022

Moonage Daydream: Το πρώτο τρέιλερ του doc για τον David Bowie, απλά καθηλώνει
Instagram/ davidbowie
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι κάνεις στη ζωή, όχι πόσο χρόνο έχεις», λέει ο Bowie ενώ ακολουθούν αποσπάσματα από παραστάσεις και εικόνες από παρασκήνια από τα 50 χρόνια της πορείας του

To πρώτο τρέιλερ της ταινίας "Moonage Daydream" για τον David Bowie είναι γεγονός και κατάφερε να μας καθηλώσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Το ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησε ο Brett Morgen, (Kurt Cobain: Montage of Heck), περιέχει αδημοσίευτο υλικό από παραστάσεις του καθώς και προσωπικό αρχειακό αρχείο του μεγάλου καλλιτέχνη, προσφέροντας μια συγκλονιστική διαδρομή στους θεατές. Και όλα αυτά βασισμένα στα λόγια και τη μουσική του Bowie.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που έχει την έγκριση της οικογένειάς του ενώ στο teaser μιλάει για το νόημα της ζωής. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι κάνεις στη ζωή, όχι πόσο χρόνο έχεις», λέει ενώ ακολουθούν αποσπάσματα από παραστάσεις και εικόνες από διάφορα παρασκήνια από τα 50 χρόνια της πορείας του.

Το "Moonage Daydream" έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 23 Μάη και πέρα από την εξαιρετική πορεία του καλλιτέχνη στη μουσική, η ταινία προβάλλει το έργο του στην υποκριτική, τη ζωγραφική, τον χορό, τη γλυπτική, στη συγγραφή σεναρίων.

Ο σκηνοθέτης αφιέρωσε τέσσερα χρόνια για να τελειοποιήσει την ταινία και άλλους 18 μήνες για να ολοκληρώσει τα ηχητικά εφέ. Το 2017, απέκτησε αποκλειστική πρόσβαση στο αρχείο του Bowie, το οποίο περιλάμβανε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντικείμενα, όπως όλες τις ηχογραφήσεις του, εμφανίσεις του επί σκηνής, ηχογραφήσεις και πολύ αδημοσίευτο υλικό.

Το soundtrack αποτελείται από 48 κομμάτια, τα οποία προέρχονται από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις του Bowie στο στούντιο. Σύμφωνα με το Variety , δεν πρόκειται «για βιογραφία ούτε για ντοκιμαντέρ» αλλά για μια «εμβυθιστική κινηματογραφική επιτυχία που χτίστηκε από αδημοσίευτο αρχειακό υλικό».

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους από τη Universal το φθινόπωρο πριν κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023 στο HBO Max.