UPDATE #NOW

Persuasion: Η Dakota Johnson φέρνει μια σύγχρονη Jane Austen στη μικρή οθόνη


Κλέλια Φατούρου

15 Ιουνίου 2022

Persuasion: Η Dakota Johnson φέρνει μια σύγχρονη Jane Austen στη μικρή οθόνη
Η ταινία Persuasion θυμίζει κλασική Jane Austen

Το Netflix μας φέρνει τον επόμενο μήνα την ταινία Persuasion, που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο που έγραψε η Jane Austen και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Carrie Cracknell.

Η σκηνοθέτιδα αναλαμβάνει κυρίως μεγάλες θεατρικές παραγωγές, όπως το "Seawall/ A Life" με τον Jake Gyllenhaal και το "Julie" με τη Vanessa Kirby. Μετά την ταινία μικρού μήκους "Nora", η Cracknell αναλαμβάνει ένα τεράστιο project, σε ένα προσαρμοσμένο δράμα εποχής, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο Persuasion.

«Ζώντας με τη σνομπ οικογένειά της στα όρια της χρεωκοπίας, η Anne Elliot είναι μία αντισυμβατική γυναίκα με μοντέρνες ευαισθησίες. Όταν ο Frederick Wentworth- ο εντυπωσιακός άντρας που έδιωξε κάποτε η Anne από τη ζωή της- επιστρέφει, η Anne πρέπει να διαλέξει και είτε να αφήσει πίσω της το παρελθόν είτε να ακούσει την καρδιά της, όταν πρόκειται για μία δεύτερη ευκαιρία». Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Ron Bass και Alice Victoria Winslow ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Harry Golding, Richard E. Grant και Nikki Amuka-Bird.

Το μυθιστόρημα Persuasion ήταν το τελευταίο ολοκληρωμένο βιβλίο που έγραψε η Austen, λίγο πριν τον θάνατό της το 1817. Η μελαγχολική αυτή ιστορία έγινε ταινία το 1995, με την Amanda Root, αργότερα πρωταγωνίστησε η Sally Hawkins και κυκλοφόρησε το 2007. Επίσης, το εντυπωσιακό (και ίσως περίεργο) είναι ότι μέσα στο 2022, θα κυκλοφορήσει άλλη μία ταινία Persuasion, αυτή τη φορά με τη Sarah Snook, και δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόσος συνωστισμός.

Jenny.Gr

Persuasion (1995)

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η τρίτη ταινία για την Dakota Johnson φέτος. Μετά το The Lost Daughter που γυρίστηκε στις Σπέτσες και το βραβευμένο στο Sundance Festival, Cha Cha Real Smooth, τώρα έρχεται στο Netflix.

TAGS