UPDATE #NOW

Ο Tom Hanks υπερασπίζεται τα Όσκαρ του Forrest Gump και θεωρεί ότι δεν είναι απλώς μία μελό ταινία


Κλέλια Φατούρου

15 Ιουνίου 2022

Ο Tom Hanks υπερασπίζεται τα Όσκαρ του Forrest Gump και θεωρεί ότι δεν είναι απλώς μία μελό ταινία
Ο Tom Hanks δεν καταλαβαίνει γιατί ο Forrest Gump θεωρείται μόνο μία νοσταλγική μελό ταινία

Για κάθε σπουδαία νίκη και ένα αγαλματίδιο Όσκαρ, θα υπάρχει μία μερίδα κοινού και κριτικών που θα θεωρεί ότι πρόκειται για μεγάλη αδικία και ότι το βραβείο θα έπρεπε να δοθεί σε άλλη υποψηφιότητα.

Το έχεις σκεφτεί κι εσύ σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να το πιστεύεις και για τον Forrest Gump και για το ότι το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ άξιζε πολύ περισσότερο το Όσκαρ εκείνη τη χρονιά. Κι όμως, ο πρωταγωνιστής Tom Hanks θεωρεί ότι η ταινία που του χάρισε Όσκαρ το 1994, ήταν περισσότερο outsider. Ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον Forrest Gump και να αντιδράσει στη δημοφιλή άποψη που θέλει την ταινία να είναι απλά κάτι νοσταλγικό για τους boomers.

«Το πρόβλημα με τον Forrest Gump είναι ότι έβγαλε δισεκατομμύρια. Αν είχαμε κάνει απλά μία πετυχημένη ταινία με τον Bob (αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Robert Zemeckis), ήμασταν ιδιοφυίες. Αλλά επειδή κάναμε αυτήν την τεράστια επιτυχία, ήμασταν διαβολικές ιδιοφυίες. Και επειδή είναι τόσο νοσταλγική, δεν κατατάσσεται στις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

Όσο για το αν άξιζε λιγότερο το Όσκαρ από το Pulp Fiction, θεωρεί ότι υπάρχει τεράστια καλλιτεχνική αξία και στη δική του ταινία, η οποία υπήρχε στις λεπτομέρειες. «Υπάρχει μία στιγμή αδιαμφισβήτητης ανθρωπιάς όταν ο Lieutenant Dan εμφανίζεται στον γάμο του Forrest και της Jenny με την Ασιάτισσα σύζυγό του. Τα "μαγικά πόδια" του Dan δείχνουν όλα όσα πέρασε και ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για όλο τον πόνο που ένιωσε αλλά επιβίωσε. Αυτή η ταινία δεν είναι μόνο η σκηνή "Run Forrest run"». Είναι και το φανταστικό της soundtrack, αν θέλει τη γνώμη μας.

Εξάλλου δεν κέρδισε μόνο το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Έφυγε από την απονομή με το Όσκαρ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Οπτικών Εφέ, Μοντάζ, Σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου. Για την ιστορία, το Pulp Fiction κέρδισε μόνο βραβείου Καλύτερου Σεναρίου που γράφτηκε για την Οθόνη.

Φέτος, ο Tom Hanks ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Zemeckis και ετοίμασαν τη live-action εκδοχή του Πινόκιο. Αλλά μάλλον θα διεκδικήσει Όσκαρ για τον ρόλο του μάνατζερ του Έλβις Πρίσλευ στην ομώνυμη αυτοβιογραφική ταινία.