UPDATE #NOW

Το συγκλονιστικό εξώφυλλο της Liberation για την απόφαση που βάζει τέλος στο δικαίωμα της άμβλωσης: «Μαύρη Παρασκευή»


JTeam

25 Ιουνίου 2022

Το συγκλονιστικό εξώφυλλο της Liberation για την απόφαση που βάζει τέλος στο δικαίωμα της άμβλωσης: «Μαύρη Παρασκευή»
Instagram/ liberationfr
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει επίσημα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έγινε εξώφυλλο στη Liberation και συγκλονίζει

Η απόφαση για τον νόμο Roe v. Wade να ακυρωθεί κι επίσημα, βάζοντας τέλος στο δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, θέτει σε μια τρομακτική πραγματικότητα τις γυναίκες και γυρίζει πίσω τον χρόνο σε μια εποχή με σκοτάδι.

Η απόφαση, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο, έγινε συγκλονιστικό εξώφυλλο στη γαλλική εφημερίδα Liberation, δείχνοντας με παραστατικό τρόπο τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

«Μαύρη Παρασκευή. Με απόφασή του το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε τέλος στο δικαίωμα στην άμβλωση. Δύναται να καταστεί παράνομη στις μισές πολιτείες της χώρας», είναι τα όσα αναφέρονται δίπλα από τη συνταρακτική εικόνα.

Τη θέση των λευκών αστεριών στη σημαία των ΗΠΑ έχουν πάρει λευκές κρεμάστρες με κόκκινες λωρίδες, οι οποίες συμβολίζουν τους κινδύνους για την υγεία μιας γυναίκας μετά την απόφαση να απαγορευτεί το δικαίωμά της στην άμβλωση.

Πολλοί είναι οι πολίτες που διαδηλώνουν ήδη στους δρόμους των ΗΠΑ απέναντι στην παράλογη και οπισθοδρομική απόφαση ενώ η άρση της καθολικής προστασίας των αμβλώσεων σε κάθε πολιτεία δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν, σίγουρα όμως θα δημιουργηθεί κίνδυνος για την υγεία των γυναικών, που θα προχωρούν σε άλλες μεθόδους, χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης, για να διακόψουν την κύηση.

Το γαλλικό εξώφυλλο αναπαριστά με τον πιο δυνατό τρόπο την πραγματικότητα, που καλούνται να δεχτούν οι γυναίκες στις ΗΠΑ, και αποτυπώνει όλο τον παραλογισμό που συνοδεύει την απόφαση.