UPDATE #NOW

Αμβλώσεις: Η επόμενη μέρα στην Αμερική - Κλείνουν εκατοντάδες κλινικές


JTeam

26 Ιουνίου 2022

Αμβλώσεις: Η επόμενη μέρα στην Αμερική - Κλείνουν εκατοντάδες κλινικές
Κλείνουν πολλές κλινικές καθώς εφαρμόζουν το νόμο και οι αντιδράσεις δεν σταματούν

Τις τελευταίες δυο μέρες παρακολουθούμε μουδιασμένοι τις τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο, για άρση της καθολικής προστασίας των αμβλώσεων.

Τα Μέσα σημειώνουν ότι ήδη μετά την ανακοίνωση του νέου νόμου πολλές κλινικές κλείνουν. Μάλιστα, το BBC έγραψε ότι σε μια κλινική αμβλώσεων στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας, μόλις αναρτήθηκε η απόφαση δεν δέχονταν ασθενείς. Το προσωπικό καλούσε τις γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για να τα ακυρώσει.

Μία νοσοκόμα δήλωσε στο BBC : «Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προετοιμαζόμαστε για άσχημα νέα, όταν τελικά έρχονται, είναι σκληρά. Το να πρέπει να καλέσουμε αυτούς τους ασθενείς και να τους πούμε ότι το Roe v Wade ανατράπηκε είναι αποκαρδιωτικό».

Σε ένα άλλο άρθρο της Washington Post περιγράφει πώς αντέδρασε μια άλλη κλινική. «Μπορούμε ακόμα να κάνουμε αμβλώσεις σήμερα;» ρώτησε μια νοσοκόμα, σκεπτόμενη τις 20 γυναίκες που είχαν κλείσει για ραντεβού. «Όχι», είπε η συνιδιοκτήτρια της κλινικής: «Τελειώσαμε».

Μια σιωπή επικράτησε στο προσωπικό καθώς καταλάβαιναν τι θα σήμαινε για τις γυναίκες που εξυπηρετούνται καθημερινά.

Για πρώτη φορά από το 1973, οι Αμερικανοί δεν θα έχουν συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Η «σεισμική» απόφαση θα μεταμορφώσει τη ζωή για εκατομμύρια γυναίκες. Αλλά αυτό το αχνό πρωινό της Παρασκευής στο Τέξας, ήρθε ως μια απότομη, αλλαγή στη ζωή των ασθενών που θα καθόντουσαν στην αίθουσα αναμονής εκείνη την ημέρα, νομίζοντας ότι είχαν βρει μια λύση για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη τους.

Ορισμένες πολιτείες ετοιμάζονται να προωθήσουν νομοθεσίες προκειμένου να βοηθήσουν γυναίκες από άλλες πολιτείες που ταξιδεύουν εκεί για να κάνουν άμβλωση.

Η Καλιφόρνια, για παράδειγμα, θα προσφέρει φοροαπαλλαγές σε εταιρείες που θέλουν να μετακομίσουν από πολιτείες που η άμβλωση θα γίνει παράνομη. Το Όρεγκον υιοθέτησε πακέτο 15 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο για να βοηθήσει στην πληρωμή ιατρικών εξόδων για ασθενείς που έρχονται από άλλες πολιτείες.

Διαδηλώσεις κατά της απόφασης έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται μαζικά και μάλιστα πολλοί σταρς πήραν θέση ανοιχτά για αυτή τη σκοταδιστική απόφαση.