UPDATE #NOW

Χρήστες του TikTok παρέχουν τα σπίτια τους σε γυναίκες που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση


JTeam

28 Ιουνίου 2022

Χρήστες του TikTok παρέχουν τα σπίτια τους σε γυναίκες που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση
Το TikTok ενώνει τις δυνάμεις του και προσφέρει κατάλυμα σε όσες γυναίκες το χρειάζονται

Η ακύρωση του νόμου Roe v. Wade έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων, όπως ήταν αναμενόμενο. Οι αμβλώσεις δεν είναι πλέον νόμιμες στις Η.Π.Α., με την κάθε πολιτεία να αποφασίζει από μόνη της για το πώς θέλει να το χειριστεί. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το πιθανότερο είναι ότι 26 πολιτείες θα απαγορεύσουν τις αμβλώσεις και οι γυναίκες που ζουν εκεί θα πρέπει να ταξιδέψουν προκειμένου να κάνουν την επέμβαση, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Guttmacher.

Οι χρήστες του TikTok λοιπόν αποφάσισαν ότι θέλουν να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες και ανέβασαν βίντεο στα οποία προσφέρουν χώρο στο σπίτι τους, εντελώς δωρεάν. Αν χρειάζεται να ταξιδέψουν για να προχωρήσουν σε άμβλωση, δεν θα έχουν αυτό το επιπλέον έξοδο.

@christiiannaa Lets go camping. #NC #wegodowntogether #mindyourownuterus #fuckyou #roevwade #fyp ♬ What would you do - Bitch

Όπως συμβαίνει και στα περισσότερα βίντεο του TikTok που μιλούν για σοβαρά θέματα, έτσι κι εδώ δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις αλλά το λένε με κωδικούς.

@tootsie71193 I really wanted to avoid this trend, but…. #together #women #womensrights #whatfreedom #ifwegodownthenwegodowntogether ♬ Paris - The Chainsmokers

Αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το camping στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ για camping», εννοώντας τις αμβλώσεις.
Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση του νόμου Roe v. Wade και φωνάζουν ότι οι αμβλώσεις είναι φροντίδα της υγείας, τελεία και παύλα.

@shaniyaodulawa Stop only using cases in which ppl’s bodily autonomy has been taken away to justyfy abortion. #roevwade #roevswade #abortion #abortionisessentialhealthcare #abortionisahumanright ♬ original sound - Shaniya Odulawa