UPDATE #NOW

Dove Artpit Collection: Μία έκθεση φωτογραφίας που απενοχοποιεί τη μασχάλη


Κλέλια Φατούρου

1 Ιουλίου 2022

Dove Artpit Collection: Μία έκθεση φωτογραφίας που απενοχοποιεί τη μασχάλη
Pexels/Cliff Booth
1-3 Ιουλίου, στον Εκθεσιακό Χώρο Μετρό Συντάγματος

Μεγαλώσαμε με αμέτρητα στερεότυπα που προσπαθούμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα, να αφήσουμε εκεί όπου ανήκουν. Στο παρελθόν. Στερεότυπα για το πώς πρέπει να φέρεται μία γυναίκα, πώς πρέπει να μιλά, πώς πρέπει να χαμογελά, πώς να ντύνεται, πώς να κάθεται. Πώς να προσαρμόζεται στις επιθυμίες ενός άντρα και τι είναι αυτό που την κάνει «πραγματικά θηλυκή».

Jenny.Gr

Τα beauty standards πέρασαν στο λογισμικό του εγκεφάλου μας και προγραμματιστήκαμε να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες που θα μας εξασφαλίσουν την αποδοχή. Ειδικά των ανδρών. Το bullying για τυχόν ατέλειες μας έμαθε πώς να τις κρύβουμε και η αποδοχή της εικόνας μας ήταν μάλλον κάτι σαν ανέκδοτο.

Ευτυχώς τα χρόνια πέρασαν και η εξέλιξη ήρθε. Μπορεί να έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά η αυτοδιάθεση του σώματος δεν είναι προαιρετική, αλλά επιβεβλημένη. Οι τρίχες στο σώμα μας είναι εντάξει. Το ενωμένο φρύδι είναι κομμάτι των beauty standards, οι τρίχες στην περιοχή της μασχάλης δεν είναι συνώνυμες με την έλλειψη θηλυκότητας, αλλά με την ελευθερία. Οι ουλές, η λεύκη και οτιδήποτε άλλο στολίζει τη συγκεκριμένη περιοχή είναι σημάδια για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανες. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε πια είναι το να απενοχοποιήσουμε τη μασχάλη μας και να αναδείξουμε την αληθινή ομορφιά, έτσι όπως κάνει τόσα χρόνια και το DOVE.

Ένα brand ομορφιάς που τόσα χρόνια μας μαθαίνει ότι η ομορφιά δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν έχει συγκεκριμένο χρώμα ή μέγεθος. Με την Dove ArtPit Collection, μία έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στην απλή, ανθρώπινη ομορφιά της περιοχής της μασχάλης. 8 γνωστοί Έλληνες φωτογράφοι θα αναδείξουν αυτό το σημείο του σώματος που για κάποιο λόγο μας προκαλούσε (ίσως και σήμερα) ντροπή. Από το πώς οι γυναίκες βιώνουν, από την ενηλικίωση μέχρι και τώρα, αυτό το μέρος του σώματός του, στο τι ανασφάλειες τους δημιουργεί και τι θυσίες έχουν κάνει για να φαίνονται όμορφες σε αυτό το σημείο. Οι γυναίκες που συμμετέχουν δίνουν τη δική τους οπτική, οπτικοποιημένη με την εκάστοτε μοναδική φωτογραφική τεχνική των φωτογράφων. Σκοπός είναι να ανοίξει η συζήτηση για τη μασχάλη με έναν ουσιαστικό τρόπο και να γίνει διάλογος για την πραγματική ομορφιά, όπου και αν αυτή κρύβεται. Κάτι που μόνο το DOVE ξέρει να κάνει.

INFO

Εκθεσιακός Χώρος Μετρό Συντάγματος

1-3 Ιουλίου

Παρασκευή 11:00-16:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00-19:00

SoMe #DOVE #TheArtpitCollection