UPDATE #NOW

10χρονο κορίτσι στο Οχάιο έμεινε έγκυος από βιασμό και έπρεπε να ταξιδέψει για άμβλωση


JTeam

3 Ιουλίου 2022

10χρονο κορίτσι στο Οχάιο έμεινε έγκυος από βιασμό και έπρεπε να ταξιδέψει για άμβλωση
Getty Images/Jason Armond
Η ανάγκη για άμβλωση δεν είναι υποθετική, είναι επιτακτική

Δεν μιλάμε για χώρες όπου επιτρέπεται ο γάμος με ανήλικο, δεν μιλάμε σίγουρα για δεκαετίες πριν. 3 μέρες μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων στις Η.Π.Α., η Δρ. Caitlin Bernard, γυναικολόγος-μαιευτήρας, στην Indianapolis, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από γιατρό συνάδελφο που αναλαμβάνει περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Είχε στο ιατρείο της ένα 10χρονο κορίτσι από το Ohio που ήταν 6 εβδομάδων και 3 ημερών έγκυος, προϊόν βιασμού. Και ενώ στο Ohio έχουν ήδη απαγορευτεί οι αμβλώσεις, στην Indianapolis, θα αποφασιστεί στις 25 Ιουλίου. Συνεπώς, αυτό το κορίτσι έπρεπε να ταξιδέψει προκειμένου να απαλλαχθεί από αυτό που της προκάλεσε η κακοποίηση, σε αυτή την ηλικία.

Εκτός από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες οι γυναίκες, οι κλινικές που επιτρέπουν ακόμα τις αμβλώσεις δεν αντέχουν τον ήδη αυξημένο όγκο γυναικών που αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για έκτρωση, εφόσον η δική τους πολιτεία δεν το επιτρέπει. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες μπορεί να μην έχουμε καμία δυνατότητα βοήθειας», τονίζει η Δρ. Bernard.

Για την ώρα, δεν έχουν μαθευτεί οι λεπτομέρειες για το τι θα αποφασίσει κάθε πολιτεία, αλλά όσο επιτρέπονται οι αμβλώσεις, οι γιατροί και οι κλινικές θα βρίσκονται κοντά στις εγκυμονούσες που δεν θέλουν να προχωρήσουν. Η περίπτωση όμως του 10χρονου κοριτσιού αποδεικνύει, με ακραίο τρόπο, γιατί η ανατροπή του νόμου Roe v. Wade ήταν η πιο αισχρή πιθανή απόφαση για την υγεία και τη ζωής μίας γυναίκας.