UPDATE #NOW

Το χάος στα αεροδρόμια με χαμένες αποσκευές και καθυστερήσεις συνεχίζεται


JTeam

15 Ιουλίου 2022

Χαμένες αποσκευές
Associated Press
Είναι δύσκολοι καιροί για αεροπορικά ταξίδια

Παρόλο που το TikTok έχει γεμίσει Αμερικάνους που διάλεξαν το φετινό καλοκαίρι για να κάνουν το γύρο της Ευρώπης, τα αεροδρόμια δεν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό, οι πιλότοι της SAS απεργούν, ενώ αυτοί της Ryanair σκοπεύουν να απεργήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αεροπορικές εταιρείες χάνουν φέτος αποσκευές με πρωτοφανή ρυθμό.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση Air Travel Consumer Report, τον Απρίλιο χάθηκαν σχεδόν 220.000 βαλίτσες μόνο στις ΗΠΑ. Την ίδια εποχή πέρσι είχαν χαθεί μόνο 94.000 βαλίτσες. Έχουν επίσης φθαρεί λόγω κακής μεταχείρισης εκατοντάδες αναπηρικά αμαξίδια, αυτοκινούμενα και μη, κι έχουν χαθεί, έστω και προσωρινά, τσάντες που περιέχουν φαρμακευτικές αγωγές, όπως και παιδικά καρότσια και καθίσματα αυτοκινήτου, με τις αεροπορικές να αρνούνται να αναλάβουν δημοσίως την ευθύνη.

@thewanderlustrose Anyone lose their luggage this summer?? #londonheathrowairport #london #summer2022 #summertravel #airportdisaster #traveltips ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Τα social media έχουν γεμίσει αγανακτισμένους ταξιδιώτες που αναζητούν τις αποσκευές τους και εικόνες απίστευτου συνωστισμού από αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς, το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει προσωρινά τον αριθμό των επιβατών σε 100.000 την ημέρα.

Στην αρχή του καλοκαιριού πιστεύαμε ότι οι πτήσεις εντός Ευρώπης δεν θα αντιμετώπιζαν τόσο μεγάλο πρόβλημα, παρά τις μεγάλες ουρές και τις καθυστερήσεις. Τώρα έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε αν το ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο όντως αξίζει την ταλαιπωρία.