UPDATE #NOW

Moonage Daydream: Το trailer του doc για τον David Bowie είναι ένα ξέφρενο, μαγικό ντελίριο


Κλέλια Φατούρου

28 Ιουλίου 2022

Moonage Daydream: Το trailer του doc για τον David Bowie είναι ένα ξέφρενο, μαγικό ντελίριο
Η μουσική ιδιοφυία του David Bowie, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα καθηλώσει

Ο Brett Morgen γράφει, σκηνοθετεί και κάνει την παραγωγή στο ντοκιμαντέρ "Moonage Daydream", που περιλαμβάνει υλικό που δεν έχουμε δει ποτέ και 40 τραγούδια του σπουδαίου David Bowie.

Θα δούμε την καριέρα των 54 χρόνων, μέσα από ένα ψυχεδελικό ντοκιμαντέρ, που θα έχει ειδικά διαμορφωμένη ακουστική σε συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες, για μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο Morgen πέρασε δύο χρόνια διαλέγοντας υλικό από το αρχείο του Bowie, πράγμα που κάνει το Moonage την πρώτη ταινία που επικροτεί η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, «το Moonage Daydream ρίχνει φως στη ζωή και την ευφυία του David Bowie, ενός από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η ιστορία θα ειπωθεί μέσα από φανταστικό, καλειδοσκοπικό υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί, ερμηνείες και μουσική, με την κινηματογραφική αυτή οδύσσεια να εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Bowie».

Αφηγητής είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ενώ μουσικός παραγωγός είναι ο Tony Visconti. «Το μοντάζ αυτού του ντοκιμαντέρ ήταν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και ήταν βασανιστικό το να επιλέξω τι θα κόψω. Ήταν τρελό. Προτιμώ την τέχνη που μένει ως είναι», δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Ο Bowie μάς έδωσε έναν οδηγό για το πώς να ζήσουμε την καλύτερη ζωή μας. Η δουλειά πάνω στο υλικό του ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου».

Ο πρώην πρόεδρος της Warner Bros. και ένας εκ των παραγωγών του ντοκιμαντέρ, Bill Gerber, περιέγραψε το Moonage Daydream ως οπτικοακουστική εξτραβαγκάνζα που πρέπει να βιωθεί σε κινηματογραφική οθόνη με τη σωστή ακουστική. Και εμείς απλώς μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η πρεμιέρα.