UPDATE #NOW

Η Serena Williams αποσύρεται από το τένις για την οικογένειά της, αλλά είναι το δυσκολότερο πράγμα που πρέπει να κάνει


Κλέλια Φατούρου

10 Αυγούστου 2022

Η Serena Williams αποσύρεται από το τένις για την οικογένειά της, αλλά είναι το δυσκολότερο πράγμα που πρέπει να κάνει
Instagram/Vogue Magazine
Η σπουδαία αθλήτρια ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το άθλημα που λατρεύει

Η 41χρονη αθλήτρια είναι πολύ κοντά στο να μάς πει αντίο και να συνταξιοδοτηθεί από το άθλημα που λάτρεψε από τότε που ήταν μόλις 18 μηνών.

Σε ένα άρθρο, που έγραψε η ίδια για τη Vogue, μιλά για το τένις, τις χαρές και τις λύπες, την αδερφή της Venus που ήταν πάντα το πρότυπό της αλλά και την ανάγκη να μεγαλώσει την οικογένειά της.

Μισεί τη λέξη συνταξιοδότηση και πιστεύει ότι δεν θα το απολαύσει, όπως οι συνάδελφοί της Ashleigh Barty και Caroline Wozniacki. «Είναι το δυσκολότερο πράγμα που πρέπει να κάνω. Είναι το άθλημα που μου έχει δώσει τα πάντα. Χαρές, λύπες, την ικανότητα να ψυχαγωγώ το κοινό. Είχα πάντα αυτή την ανάγκη να είμαι τέλεια και δεν θα σταματούσα αν δεν το πετύχαινα. Περιμένω το καλύτερο από τον εαυτό μου και στόχος μου είναι να διαψεύδω τους άλλους».

Για όσους είδαν την ταινία που βασίζεται στη ζωή της οικογένειάς της, "King Richard", ξέρουν ότι η Serena δεν ήταν πολύ καλή στο τένις όταν ήταν μικρή. Βελτιώθηκε αντιγράφοντας τις κινήσεις της αδερφής της, Venus, του Pete Sampras και της Monica Seles. Δεν τη σταμάτησε ούτε η εγκυμοσύνη, ούτε ο θηλασμός, ούτε καν η επιλόχειος κατάθλιψη που βίωσε.

Έχει φτάσει ωστόσο σε μία άλλη φάση της ζωής της, όπου η οικογένεια μπαίνει σε πρώτο πλάνο και θέλει να την μεγαλώσει. Η 5χρονη κόρη της Olympia θέλει αδερφάκι και εκείνη έχει ήδη μιλήσει με τον γιατρό της για το πώς θα προχωρήσει τη διαδικασία. Αν και δεν ονειρευόταν να κάνει παιδιά, θέλει να είναι συνέχεια με την κόρη της και να είναι εκείνη που θα της μάθει τα πάντα. Πώς να δένει τα κορδόνια της, πώς να διαβάζει αλλά και πώς να τα καταφέρει σε οτιδήποτε βάλει στο μυαλό της «Δεν θέλω να την πιέσω πολύ. Προσπαθώ να βρω την ισορροπία γιατί εμένα με βοήθησε το να ακολουθώ τους κανόνες».

Έχει εξάλλου και το project της, Serena Ventures από το 2014, που (προς το παρόν) αποτελείται από 5 γυναίκες και 1 άντρα, που ζουν στη Φλόριντα, το Τέξας και την Καλιφόρνια. Συγκεντρώνουν χρήματα από τράπεζες, ιδιώτες και γραφεία, και βοηθούν μικρές εταιρίες που ξεκινούν και αφορούν κυρίως την υγεία, το ευ ζην, ηλεκτρονικό εμπόριο και τεχνολογία.

«Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι το τι αφήνω πίσω. Χαίρομαι που μου δόθηκαν τόσες ευκαιρίες και που οι γυναίκες αθλήτριες μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Να είναι επιθετικές, να σφίγγουν τις γροθιές τους. Είναι δυνατές αλλά και όμορφες. Έχω κάνει λάθη αλλά έμαθα από αυτά αλλά πιστεύω ότι όλα θα είναι πιο εύκολα για τις επόμενες γενιές».

Δεν προτίθεται να πει αντίο, γιατί είναι πολύ κακή σε αυτό, αλλά είναι ευγνώμων για τη στήριξη του κοινού. «Και θα μου λείψετε όλοι πολύ».